Laurens Kooracademie
Laurens Kooracademie Jan Hordijk

Laurens Kooracademie in Rossini’s Petite messe solennelle

zaterdag 11 februari 2023 15:00 t/m 16:30

Op zaterdag 11 februari om 15.00 uur in de Laurenskerk voert het Laurens Collegium, samen met studenten van het Codarts Kamerkoor en cursisten koordirectie, Rossini’s Petite messe solennelle uit. Dit easy listening concert is bij uitstek geschikt voor wie nieuwsgierig is naar, maar nog niet zo vertrouwd is met onze muziek. 

Op verrassende wijze zette Rossini de aloude Latijnse misteksten op muziek in zijn Petite messe solennelle. De aanleiding voor deze mis was een concert in Parijs ten huize van een graaf en gravin. De titel is een grap: er is niks ‘petite’ aan de mis, behalve dan misschien de bezetting. Rossini betrok twaalf zangers (solisten en ‘half-solisten’), twee pianisten en een harmoniumspeler. Wij kiezen voor een iets groter koor.

Dit concert is één van de uitingen van onze Laurens Kooracademie: wij laten nieuwe talenten aan het woord én aan slag. 

Meer informatie en kaarten: https://laurensvocaal.nl/agendas/view/1173

Locatie