Afbeelding
Foto: Adrie de Roodt

Dutch Ladies Orchestra presenteert: Think Girl Power

zaterdag 11 februari 2023 20:00 t/m 22:30

Dutch Ladies Orchestra is een orkest van circa 50 vrouwelijke musici. In de concertserie Think Girl Power spelen zij muziek van vrouwelijke componisten en composities met een vrouw in de hoofdrol. Hiermee zetten zij de kracht van muziek van, over en door vrouwen stevig op de kaart. 


Krachtig en gevarieerd

Dutch Ladies Orchestra is een projectorkest met gevorderde amateurs uit het hele land, aangevuld met professionals. In 2023 staat het orkest onder leiding van Marcella van der Heijde. Zij stelde voor Think Girl Power een zeer gevarieerd programma samen met onder meer composities van Coby Lankester en Eva Fodor. Tributes to Aretha Franklin en Amy Winehouse. Latin-swing met The Girl from Ipanima afgewisseld met operettemuziek uit de Lustige Witwe. En natuurlijk het krachtige Girl Power en de ladies-hit Think!

Kansen voor vrouwen

Dutch Ladies Orchestra is in 2015 opgericht door dirigent en arrangeur Dick Hesselink: “Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in de muziekwereld. Dit orkest biedt vrouwen de mogelijkheden om hun talenten te ontwikkelen en zich op de grotere podia te etaleren.”

Dat geldt bijvoorbeeld voor soliste Daphne Wesseling, die aan het begin staat van een veelbelovende carrière. Marcella van der Heijde: “De veelzijdigheid en souplesse in het spel van Daphne zijn een lust om naar te luisteren en kijken. Bij de twee uitdagende stukken waarin zij soleert, hoor je alle facetten van de saxofoon voorbij komen.”

Tickets: € 20, te koop via www.dutchladiesorchestra.nl

Locatie