Radicale Architectuur voor het Einde van de Wereld - Adverteren Rotterdam | De Havenloods | Krant en Online
Expositie bij OMI
Expositie bij OMI OMI | Ossip van Duivenbode

Radicale Architectuur voor het Einde van de Wereld

donderdag 30 november 11:00 - 18:00

Tijdens de Koude Oorlog (1954-1991) zijn in Nederland honderden bunkers gebouwd om de bevolking te beschermen tegen een nucleaire aanval. Kunstenaar Kees van Leeuwen is gefascineerd door de radicale architectuur van deze bouwwerken en de manier waarop een samenleving omgaat met de dreiging van het einde van de wereld.  Er is nagedacht over de meest extreme omstandigheden: Hoe ontwerp je een bouwwerk om de effecten van de atoombom te overleven? Wat heb je nodig om weken ondergronds te overleven? En hoe informeer je de bevolking om zelf maatregelen te nemen? 

De tentoonstelling bij OMI - Schietbaanstraat 21 - geeft een fascinerende inkijk in wat dreiging doet met een samenleving. Op een grote kaart is te zien waar je in die tijd in Rotterdam kan schuilen als je onderweg bent, voor bijna 45.000 personen is een plek beschikbaar. Van Leeuwen verkent de radicale architectuur met kunstwerken, vormstudies en een fictieve bunker, speciaal voor de tentoonstelling gemaakt, die je de beklemmende ruimte van een schuilplaats zelf laat ervaren.

Op zaterdag 9 en 16 december 2023 - 13 tot 15:00 uur - geeft Kees van Leeuwen een excursie, inclusief een bezoek aan een Rotterdamse bunker en de tentoonstelling.

Meer informatie: www.omirotterdam.nl

OMI, Schietbaanstraat 21, 3014 ZV, Rotterdam

Donderdag, vrijdag & zaterdag, 13:00 - 18:00 uur

Locatie