Rondleiding Van Nellefabriek - Adverteren Rotterdam | De Havenloods | Krant en Online
Van Nellefabriek Rotterdam
Van Nellefabriek Rotterdam Foto Eva van der Craats

Rondleiding Van Nellefabriek

zondag 26 november 15:00 - 16:00

Misschien wel de mooiste fabriek ter wereld. De Van Nellefabriek. Net als het Chabot Museum een parel van het Rotterdamse Nieuwe Bouwen. Ieder weekend organiseert het Chabot Museum samen met UrbanGuides rondleidingen in dit UNESCO werelderfgoed. 

Het Chabot Museum (Baas & Stokla, 1938) en UNESCO Werelderfgoed Van Nellefabriek (Brinkman & Van der Vlugt, 1930) zijn twee prachtige voorbeelden van Het Nieuwe Bouwen en nauw verwant aan het internationaal vermaarde Bauhaus. Kom er alles over te weten in deze rondleiding!

Voorafgaand of aansluitend ben je met een kaartje voor deze rondleiding ook van harte welkom het Chabot Museum in het Museumpark te bezoeken. Hier beleef je de modernistische, lichte architectuur en de afwisselende tentoonstellingen én vaak is hier de film ‘Bouwen voor het licht’ (Vincent Verweij, Jan Frederik Groot, Anna Abrahams, 1991) te zien, met historische beelden over de bouw van de Van Nellefabriek en de idealen die hieraan ten grondslag lagen.

Meer informatie en reserveren: 

Rondleiding Met Chabot naar Van Nelle : Chabot Museum Rotterdam