Herfstconcert in Hillegersbergse Fonteinkerk - Adverteren Rotterdam | De Havenloods | Krant en Online

Herfstconcert in Hillegersbergse Fonteinkerk

zaterdag 25 november 2023 15:00 tot 16:20

Hillegersbergse Herfstconcerten in Fonteinkerk. November 2023

Onder de naam Hillegersbergse Herfstconcerten vinden in november 2023 voor de tweede keer een drietal concerten plaats op de zaterdagmiddag in de Fonteinkerk in Hillegersberg. De bedoeling is, dat zoveel mogelijk mensen drempelvrij kennis kunnen maken met in dit geval kleinschalige uitvoeringen van klassieke muziek  met hier en daar een lichte toets. De toegang tot deze concerten is gratis.   Na afloop van de concerten bent u onverplicht in de gelegenheid om met een kleine financiële bijdrage de Hillegersbergse Herfstconcerten te ondersteunen. 

De concerten beginnen alle drie op zaterdagmiddag om 15.00uur in de kerkzaal met zijn uitstekende akoestiek. De kerkzaal is open om 14.30uur. 

Gelukkig verliep de eerste reeks van drie concerten wat het bezoekersaantal betreft gunstig genoeg om nu voor de tweede keer- en hopelijk ook nog in volgende jaren dit particuliere initiatief voort te zetten. Ook dit jaar  staan de uitvoeringen helemaal in het teken van klassieke instrumentale muziek maar dat betekent niet dat dat ook in volgende jaren het geval zal zijn. Er bestaat gelukkig een heel breed spectrum aan vocale muziek en de muziek zelf beperkt zich natuurlijk niet alleen tot wat wij klassiek noemen. Maar dat is voor volgende jaren.

In het eerste concert op zaterdagmiddag 11 november treedt het Pianotrio Capelle aan met muziek van Anton Arensky en Joaquin Turina.

Op zaterdagmiddag 18 november maken fluitist Bianca de Vrind-Zegers en pianist Jelger Blanken hun opwachting met een rijk geschakeerd programma met werken van onder andere Henri Dutilleux en Charles-Marie Widor.

Tenslotte verschijnen op zaterdagmiddag 25 november violist Godelieve van Zijl en de Zuid-Afrikaanse pianist Alexander Chater in een programma met muziek van Schubert, Bach en  Dvorák. Godelieve van Zijl speelt daarnaast een solo voor viool van haar eigen hand uit 2015 en Alexander Chater Impromptu’s van Schubert solistisch.

Zoals u kunt zien, zijn de concerten zeer gevarieerd en in ieder concert maakt u kennis met andere componisten. Het wordt vast en zeker genieten van prachtige muziek, die met overgave wordt gespeeld.