Beleef het verhaal van de legendarische stand-upcomedian en acteur Richard Pryor live in het theater! 
Beleef het verhaal van de legendarische stand-upcomedian en acteur Richard Pryor live in het theater! 

Beleef het verhaal van de legendarische stand-upcomedian en acteur Richard Pryor live in het theater!

vrijdag 30 september 2022 20:30 t/m 22:00

In de jaren zeventig bracht comedylegende Richard Pryor de wereld en de taal van de straat naar het toneel. Zo gaf hij een stem aan Afro-Amerikanen, die op dat moment nog bijna geen stem hadden. Pryor groeide op in een bordeel in het Amerikaanse Peoria. In een kansarm gezin op een kansarme plek. Als stand-up comedian sprak Pryor eerlijk en rauw over zijn leven. Over trauma’s, uitspattingen, verslavingen en racisme. Hij trok zich hierbij niets aan van de normen en codes in de comedywereld. Zo groeide hij uit tot een toonaangevende vernieuwer en een inspiratie voor de huidige generatie comedians zoals Chris Rock, Eddy Murphy, Louis CK en Dave Chapelle.

In Pryor wordt zijn bijzondere verhaal vertelt door een 8-koppige topcast en een swingende live band. Een unieke mix van toneel en stand-up, omlijst door heerlijke nummers van Pryors tijdgenoot Miles Davis. Een must see!

vr 30 sep | 20.30 u | Pryor (try-out)

Locatie