Djevel + Helleruin + Wrang

donderdag 29 september 2022 19:00 t/m 0:00

Na bijna vijf jaar in volledige afzondering, doet de entiteit verantwoordelijk voor de meest zwartgeblakerde bladzijden in de metalen geschiedenis van Baroeg eindelijk weer van zich horen. Sathanas In Gloriam Productions is volledig toegewijd aan de meest pure uitingen van underground black metal en organiseerde in de jaren 2007-2010 en 2017 in Baroeg vijf edities van zijn festival “Sathanas In Gloriam”. In december 2010 was S.I.G. Productions ook verantwoordelijk voor een exclusief optreden in Baroeg van de Noorse band Mare en in februari 2017 voor een exclusief optreden in Baroeg van de Noorse band Djevel.

En wat zet je dan op de bill bij een dergelijk blasfemisch metalen zwaargewicht? Zoals u dat gewend bent van Sathanas In Gloriam Productions wordt uitsluitend eer bewezen aan bands die de black metal spirit op de meest oprechte en intense wijze manifesteren. Daarbij gaat de voorkeur uit naar het introduceren van bands die slechts weinigen kennen of bands die zelden optreden of dat zelfs nooit eerder hebben gedaan. Ter illustratie een kleine greep uit de S.I.G.-portfolio: Mare, Nehëmah, Celestial Bloodshed, Aptorian Demon, Dodenkrocht, Nahtrunar, Dodsferd, Throne Of Katarsis. Geheel in lijn met deze traditie bevat deze in zwaveldamp gehulde avond een exclusieve primeur: het geweldige Nederlandse eenmansproject Helleruin heeft speciaal voor deze gelegenheid een live-formatie in het leven geroepen om zijn eerste optreden vorm te geven. Helleruin bestaat sinds 2015 maar heeft in 2021 dan eindelijk zijn indrukwekkende debuut “War Upon Man” afgeleverd. Verwacht niets anders dan in de beste Noorse nineties traditie gewortelde composities met geweldige melancholische melodielijnen en een heerlijke groove. Een meer dan waardige Nederlandse toevoeging om de blasfemie tot ongekende intensiteit op te voeren. Komt allen en dompel uw zwartgeblakerde ziel hierin onder!

Uit de diepste krochten van de toonaangevende Utrechtse black metalscene reist Wrang naar de maasstad af om een portie puur zwart metaal af te leveren. Met het spiksplinternieuwe album “De Vaendrig” bewijst Wrang tot de top te horen. Black metal zoals het hoort; guur, goor maar met voldoende melodie en ijzige hooks. Denk aan een mix van Taake, Funeral Mist en Destroyer 666. Dat zijn slechts enkele aanknooppunten want Wrang is eigenzinnig genoeg om zonder referenties indruk te maken.

Locatie

  • Baroeg Rotterdam

    Spinozaweg 300
    3076et Rotterdam