Choral Evenson - Adverteren Rotterdam | De Havenloods | Krant en Online
Afbeelding
© Pim Vulto

Choral Evenson

zaterdag 24 september 2022 16:30 tot 17:15

Luid de zaterdagavond in met een Choral Evensong, een dienst die zich kenmerkt door veel koorzang in de rijke traditie van de Engelse koormuziek.  De Engelse koormuziek kenmerkt zich door haar rijke, volle klank. Dit past helemaal in de mystieke sfeer van de H. Lambertuskerk. Het Sint Gregoriuskoor o.l.v. Eric Koevoets zingt onder meer het  ’Magnificat and Nunc Dimittis in C’  van Ralph Vaughan Williams. Ook zijn ‘ The eternal gifts of Christ the King’  van Henry Ley en op de Engelse traditie geïnspireerde psalmen van Eric Koevoets te horen. Bij de entree en na afloop van de Choral Evensong klinkt een voluntary, gespeeld door organist Gerrit Christiaan de Gier. Daarnaast zijn er enkele lezingen en gebeden te horen. Iedereen is welkom! De toegang is vrij met een deurcollecte na afloop.

Locatie