Beleef het buitenleven op de groene markt!
Beleef het buitenleven op de groene markt! Tuinier kriebels-Tuindorp Vreewijk

Beleef het buitenleven op de groene markt!

zaterdag 24 september 2022 10:30 t/m 17:00

Beleef het buitenleven op de groene markt!

Op zaterdag 24 September vindt er een leuke en inspirerende groene markt plaats, uit naam van Tuinier kriebels-Tuindorp Vreewijk, tijdens de dag Dag van Vreewijk, een klein evenement in het mooie Tuindorp Vreewijk. Tuindorp Vreewijk is één van de oudste en grootste tuindorpen van Nederland, heeft inmiddels een monumentenstatus en is beschermd stadsgezicht. 

 ”Tuinier kriebels-Tuindorp Vreewijk” is ontstaan als een Facebook groep, opgezet door een groen liefhebster met hart voor Tuindorp Vreewijk, dit om een positief platform te creëren omtrent het tuin en buitenleven, hoewel er een hoop mensen zijn die veel liefde en aandacht in hun tuin stoppen, zijn er helaas ook nog genoeg mensen, die om wat voor reden dan ook, dat niet doen of kunnen. Mijn doel is dan ook om mijn medemens te inspireren, enthousiasmeren en informeren via het platform maar dus ook op de ‘groene markt’ op de “Dag van Vreewijk”, 24 September van 10.30-17.00 uur aan de Dreef in Rotterdam Vreewijk.

Op deze dag zal ik een groene markt realiseren waar bezoekers behalve geïnspireerd raken, ook meer bewust worden van de functie van bomen en planten en hoe belangrijk het is om minder bestrating te hebben en meer groen, ook wil ik de bewoners laten zien dat er veel mogelijk is met een eigen tuin, denk bijvoorbeeld aan een eetbare tuin.

Daarnaast is er ruimte voor een imker, zal er op een creatieve manier aandacht geschonken worden aan straatafval, zijn er mini workshops en worden er gratis tuinontwerpen op maat gemaakt, het wordt een gevarieerde groene markt en ieder zintuig komt aan bod. Er staan een aantal mooie bedrijven, organisaties en stichtingen, denk aan STEK de stadstuinwinkel, Plantencentrum de Jong, Het Rotterdams Weerwoord, Cool Down City, een imker en noem maar op, maar er is bijvoorbeeld ook iemand die al maanden blikjes van straat aan het verzamelen is en die op de groene markt een kunstzinnige act zal opvoeren met 1000 blikjes straatafval, genaamd de afvalVREEker, dit beloofd ook een leuk spektakel te worden.

Kortom deze groene markt zal draaien om het tuin en buitenleven waar iedereen welkom is.

Het is zeker de moeite waard om langs te komen, sowieso is Tuindorp Vreewijk al een uniek stukje Rotterdam natuurlijk maar ik ben ook trots, zo’n 100 jaar geleden kwamen mijn voorouders als één van de eerste bewoners in Vreewijk wonen, vervolgens werd mijn oma er geboren, mijn vader werd er geboren, ik werd er geboren en mijn zoontje is er vorig jaar geboren, met deze geschiedenis in mijn achterhoofd en de toekomst in het verschiet hoop ik via dit initiatief het groen weer wat meer onder de aandacht te brengen, het is namelijk het karakteristieke kenmerk van het mooie Tuindorp Vreewijk en daar wil ik ook iedereen ver buiten Vreewijk van mee laten genieten.

Ik hoop u welkom te mogen heten en ook u geïnspireerd weer naar huis terug te laten keren.