Vlam slaat in de pan op camping - Adverteren Rotterdam | De Havenloods | Krant en Online
Vlam slaat in de pan op camping
Vlam slaat in de pan op camping Onderwater Producties speelt CAMP FIRE. © Foto Fred Ernst

Vlam slaat in de pan op camping

vrijdag 23 september 20:00 - 22:00

CAMP FIRE

Onderwater Producties speelt in september de openlucht voorstelling CAMP FIRE. Midden in de stad staat een camping. Het lijkt er een groene oase van rust, of toch niet? De vakantie van drie campinggasten ontspoort als een nieuweling verschijnt en de vlam in de pan slaat op het campingfeest. CAMP FIRE is een ontregelende locatievoorstelling vol humor over een groot en actueel thema: polarisatie. Het is het tweede deel van een drieluik die Onderwater Producties maakt over Rotterdam en wat er werkelijk in de stad gaande is: ‘The Real City’. CAMP FIRE is te zien van 13 september t/m 2 oktober 2022 op Culture Campsite Rotterdam. 

Over de voorstelling 

Op de Rotterdamse Lloydpier, aan de Maas, staat een bijzondere camping vol arty tiny houses. Het is het decor voor de nieuwe voorstelling CAMP FIRE van theatergroep Onderwater Producties. Toepasselijke titel voor een voorstelling op zo’n locatie. Het gaat er dan ook vurig aan toe. De verhoudingen tussen broer, zus en vriendin komen op scherp te staan als de DJ binnenkomt voor het campingfeest. Een vreemdeling waar zij en de andere campinggasten zo hun mening over hebben. Het conflict ontaardt al snel en leidt tot verschillende kampen en een vurige strijd op de camping. En iedereen heeft zo zijn eigen manier om er mee om te gaan. CAMP FIRE is een locatieproject in de buitenlucht, waarin naast acteurs Myrthe van der Vuurst de Vries, Afke Weltevrede, Jeroen Rienks en Ishmail Kamara ook buurtbewoners koken, meedansen en spelen. 

Camping als metafoor voor de echte wereld 

Makers Afke Weltevrede en Jeroen Rienks van Onderwater Producties maken al ruim 10 jaar voorstellingen op bijzondere locaties over actuele, maatschappelijke thema’s en persoonlijke ervaringen. Ze zoeken hierbij de grens op tussen fictie en non-fictie. En situeren hun voorstellingen op bijzondere locaties die tot de verbeelding spreken en waar je als bezoeker niet zomaar mag komen. Voor CAMP FIRE werd gekozen voor de duurzame stadscamping Culture Campsite. Een kleine groene oase met grappige en mysterieuze tiny houses midden in het havengebied van Rotterdam op een voormalige parkeerplaats in Schiemond. 

CAMP FIRE gaat over de groeiende polarisatie in de maatschappij, het toenemende wij-zij denken, en hoe we daar als mensen mee om kunnen gaan. Moet er juist ruimte opgeëist worden voor de nuance en de twijfel? Of schuilt er een kracht in polarisatie? Immers; zonder wrijving geen glans? Door het grote thema in de setting van een camping te plaatsen, fungeert deze micro-wereld als een metafoor voor de echte wereld. Een zwaar thema, maar door Onderwater Producties levendig en toegankelijk gebracht. 

Concept Onderwater Producties, regie Joep van der Geest, script Enver Husicic, spel Myrthe van der Vuurst de Vries, Afke Weltevrede, Jeroen Rienks, Ishmail Kamara en figuranten, licht & geluid Quintus Visser. 

Te zien van di 13 september t/m zo 2 oktober 2022 (do/vr/za/zo). Aanvang 20:00 u en zondag matinee 15:00 u. 

Locatie: Culture Campsite Rotterdam, ingang naast Schiehaven 22 (rechts), 3024 EC Rotterdam

Informatie & tickets: www.onderwaterproducties.nl