Concert: Angel + Picture + White Heat in Baroeg
Concert: Angel + Picture + White Heat in Baroeg

Concert: Angel + Picture + White Heat in Baroeg

zondag 21 augustus 2022 15:00 tot 22:00

Voor de crate diggers onder u zal de naam Angel vast geen onbekende naam zijn. De albums van deze hardrockers zijn veelvuldig te verkrijgen. Dat betekent automatische dat er ook veel verkocht zijn sinds de release van hun zelfgetitelde album in 1975. Heel kort door de bocht gezegd werd de band ontdekt door Gene Simmons en ondergebracht bij Casablanca Records dat 5 albums uitbracht tot er rond 1981 een einde aan kwam. Toch liet Angel (met hun fantastische logo) een goede indruk achter. Steevast in wit gekleed, groeit de band uit tot klassieke hardrock act. In het eind van de vorige eeuw komt de band weer bijeen en spelen ze in verschillende samenstellingen. In 2019 verschijnt er met “Risen” een nieuw album. Nu komen ze naar Europa om te laten horen waarom ze wel gewoon tot de betere bands behoren.

Picture is natuurlijk geen onbekende voor Rotterdam Rocks en Baroeg. Met een lange geschiedenis die in 1979 start, klinkt de band nog altijd vitaal. Picture heeft wel wat wisselingen in de bezetting gehad, maar met Peter Strykes staat er weer een frontman van formaat. Ook het meest recente album “Wings” mag gehoord worden. Om over al die klassiekers uit de jaren 80 maar te zwijgen. 

Met White Heat staat er ook een band op het podium met een geschiedenis. In 1980 gaat de bal rollen en staan de Vlamingen een jaar later in het voorprogramma van Ted Nugent. Dat levert vervolgens een contract op. In 1982 verschijnt het eerste album. Er verschijnen daarna nog 2 albums tot in 1986 het doek valt. Corona heeft naast een hoop ellende ook een positieve kant, want White Heat heeft de draad weer opgepakt en gaat jullie verblijden met een fijne pot authentieke hardrock. 

Locatie