OP REIS - Het Hoflaan Wandelconcert
OP REIS - Het Hoflaan Wandelconcert Cintha de Vreede

OP REIS - Het Hoflaan Wandelconcert

vrijdag 8 juli 2022 20:00 t/m 22:00

Iedereen mag weer op reis en wil op reis. Bij het Hoflaan Wandelconcert is de reis één van voeten en oren.  Het concert op vrijdag 8 juli start met organist Eric Koevoets om 20:00 uur in de St. Lambertuskerk. In de pauze wandelt het publiek door de prachtige Hoflaan naar de andere hoek. Daar zet organist Wouter van der Wilt  het concert voort. Zo dompelt  het publiek zich in één avond onder in twee heel verschillende sferen qua orgel en kerk, een muzikale reis! De toegang is gratis met een vrije gift na afloop (richtbedrag € 10,-- p.p.). Aanmelden vooraf via venster-op-muziek-lambertus.com/agenda/ 

 

Twee kerken – twee sferen 

Eric Koevoets start het concert in de Lambertuskerk, waar hij het poëtische Maarschalkerweerdorgel bespeelt. Hij laat werken horen van Louis Couperin, Louis Vierne  en César Franck. Met een korte voetreis door de lommerrijke Hoflaan met haar prachtige bebouwing arriveert het publiek in de Hoflaankerk op de andere hoek. Wouter van der Wilt zet daar het concert voort op het neo-barokke Van Vulpenorgel. Hij speelt stukken van Buxtehude, Johann Sebastian Bach en improviseert in twee delen het stuk Réflections.  

 

Waar en wanneer?

Het concert op vrijdag 8 juli begint om 20.00 uur. De St.-Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 19.30 uur. Aanmelden vooraf via venster-op-muziek-lambertus.com/agenda/. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Arboretum Trompenburg’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.

Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) - metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook lambertuskerk-rotterdam.nl en rotterdamorgelstad.nl.  

Locatie

  • St. Lambertuskerk

    Oostzeedijk Beneden 1-3
    3062vj Rotterdam