Een nieuwe oude metro, een speurtocht en schilderijen tussen de trams
Een nieuwe oude metro, een speurtocht en schilderijen tussen de trams foto's Stichting RoMeO

Een nieuwe oude metro, een speurtocht en schilderijen tussen de trams

zaterdag 2 juli 2022 10:00 t/m 17:00

Op zaterdag 2 juli is het Openbaar Vervoer Museum weer geopend. De op 21 juni gearriveerde tweede museummetro (uit 1981) kan bekeken worden. Schilder Jim Gijbels exposeert en verkoopt zijn Railart-schilderijen van treinen en trams. Voor de kids is er een nieuwe museumspeurtocht. Het museum is – eenmalig – een uur langer geopend: van 10 tot 17 uur.

Om de bezoekers zonder parkeerproblemen naar de Museumremise Kootsekade te brengen rijdt het Allan-tramstel uit 1949 als lijn 11 tussen Rotterdam CS en de remise. De buslijnen 501, 502 en 503 brengen de bezoekers naar het museum vanaf Kralingse Zoom, Capelsebrug, Alexander, Station Zuid en Zuidplein. Tot sluitingstijd brengen de trams en bussen je ook weer naar je instaphalte.

Tickets 5 euro, inclusief museumbezoek.          (Junior en 65+: 3 euro, RotterdamPas: gratis.)

Meer informatie: www.stichtingromeo.nl

Locatie

  • Museumremise

    Kootsekade 19
    3051pc Rotterdam