Keti Koti voor het jonge kind
Keti Koti voor het jonge kind

Keti Koti voor het jonge kind

vrijdag 1 juli 2022 14:15 t/m 17:15

Op 1 juli organiseert st. Hartig / Het WaldorfHaus het evenement: Keti Koti voor het jonge kind. Dit zal plaatsvinden in de speeltuin Taka Tuka Land in Zevenkamp. De middag is van 14.00  tot 17.15 uur en gratis toegankelijk voor alle bezoekers.
Keti Koti betekent letterlijk “het verbreken van de ketenen”. Met dit evenement willen we kinderen op een prettige manier betrekken bij deze geschiedenis die we met elkaar delen. De optredens dragen bij aan het leren kennen van de geschiedenis en de cultuur. Uiteraard vieren we feest met elkaar, we verbinden door met elkaar te dansen en te eten. Er zijn workshops djembé en dans, een creatief atelier en koto klederdracht.

Programma

 14:00 uur – deuren open 14:15 uur – opening (met kinderen van de WaldorfSchool) 14:20 uur – optreden Ronald Snijder 14:45 uur – workshops Djembe Drame en Afrikaanse dans 16:00 uur – optreden Band Legato 17:15 uur - einde

Na het optreden van Ronald Snijder openen we de creatent waar kinderen een alla kondre ketting kunnen maken onder begeleiding van een creatief team.  Ook is er vlechten met wol en een Koto atelier, waar kinderen zich in klederdracht kunnen kleden. Er is een Toko met Surinaamse catering, schaafijs en Surinaamse koekjes happen. 

Artiesten

Ronald Snijder is volgens velen de meest swingende fluitist van Nederland. Matthijs van Nieuwkerk noemde hem “The legend”. Hij maakte meer dan vijftig platen en cd’s met grotendeel eigen muziek in talrijke bezettingen, van solo en orkestraal en met zijn eigen band tot en met kinderliedjes. Een LP/ CD van hem kreeg kortgeleden een Edison nominatie in de categorie World en Jazz. Hij is op diverse cd’s van anderen te horen, waaronder albums van Giovanca en Ntjam Rosie, Tasha’s world. Hij is een der frontrunners van de kaseko jazzmuziek.

De creatieve workshops worden verzorgd door SKIPPY & FLO. Skippy & Flo ontwikkelt en geeft kleurrijke workshops om kinderen te leren over identiteit en culturele diversiteit. Dat betekent: respect, zelfliefde, waardering, cultureel bewustzijn en verbinding. Teach them young!

Djembe Drame is specialist in het bieden van djembe workshops aan kinderen. De band Legato zorgt voor een swingend slotstuk van deze mooie middag.

Armand Bakboord catering zorgt voor heerlijke “soulfood” en de middag zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een schaafijsje voor de kinderen.

Locatie