Maak met tramlijn 9 een rondje Rotterdam Zuid
Maak met tramlijn 9 een rondje Rotterdam Zuid ©stichtingromeo

Maak met tramlijn 9 een rondje Rotterdam Zuid

zondag 26 juni 10:27 - 16:27

Een 80 minuten durende rondrit door verschillende wijken van Rotterdam Zuid. Over de Erasmusbrug, met schitterend uitzicht over de stad en de rivier, rijdt Lijn 9 naar de linkeroever van de Nieuwe Maas. De route voert door de moderne en indrukwekkende ‘Kop van Zuid’ en door de voor velen niet zo bekende stadswijken die hier vanaf 1900 zijn gebouwd, toen de Rotterdamse haven enorm groeide en tienduizenden havenarbeiders gehuisvest moesten worden. Lijn 9 rijdt ook langs de Maassilo, de Breepleinkerk, langs Tuindorp Vreewijk en door de naoorlogse wijken Lombardijen en IJsselmonde. Het Feijenoord Stadion, de Van Brienenoordbruggen en de Essalam moskee zijn andere hoogtepunten langs de route, waarna op de terugreis voor de tweede keer over de Erasmusbrug wordt gereden.

Op Lijn 9 rijdt meestal de ‘Haventram’ 368, gebouwd door Düwag/Werkspoor in 1965. Soms wordt een andere historische tram ingezet op Lijn 9.

Lijn 9 vertrekt vanaf de halte Pompenburg (Hofplein).

Lijn 9 rijdt alleen op zaterdag en zondag, maar niet op 30 en 31 juli.

Dagkaarten voor Lijn 9 kosten 10 euro (4-11 jaar: 5 euro) en zijn ook geldig op Citytour Lijn 10 en omgekeerd. Kaartverkoop bij de conducteur.

Lijn 9 stopt op verzoek op alle onderweghaltes. Wel tijdig je hand opsteken!Met de dagkaart kun je zo vaak uit- en weer instappen als je wilt. Maar let op: Lijn 9 maakt vier rondritten per dag, dus de volgende tram komt pas twee uren later. Scan de QR-code om ‘realtime’ te zien waar de tram van Lijn 9 op dat moment rijdt.

De uitleg onderweg in Lijn 9 is alleen in het Nederlands.