Spaanse speelfilm Madres Paralelas
Spaanse speelfilm Madres Paralelas Cineart Film

Spaanse speelfilm Madres Paralelas

vrijdag 27 mei 2022 19:30 t/m 21:30

Twee vrouwen, Janis (Penélope Cruz) en Ana (Milena Smit), bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Janis, van middelbare leeftijd, is blij, maar de jonge Ana is bang en onzeker. De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor een band die hun levens later een beslissende wending zal geven. Terwijl Janis het verleden van haar familie een gezicht probeert te geven, vecht Ana juist om los te komen van haar familie.

Alle films van Pedro Almodóvar getuigen van een unieke, herkenbare stijl en inhoud die gekenmerkt wordt door sterke vrouwen, melodrama en zowel opvallende personages als een kleurrijke enscenering. Schijnbaar surrealistisch en over the top blijken zijn films steeds weer geworteld in herkenbare emoties en menselijke relaties. De schijn van vorm over inhoud neemt de kijker mee op een reis die laat zien dat niets menselijks ons vreemd is. 

Locatie

  • Podium Islemunda

    Herenwaard 17
    3078ak Rotterdam