Muzikale liefdesgeschiedenis Bruid van de wind
Muzikale liefdesgeschiedenis Bruid van de wind Domestica Rotterdam © Hélène van Domburg Fotografie

Muzikale liefdesgeschiedenis Bruid van de wind

donderdag 26 mei 2022 20:30 t/m 22:00

Op donderdag 26 mei 2022 presenteert Domestica Rotterdam in de Laurenskerk, samen met het aanstormende zangtalent Raoul Steffani, een nieuw verhalend concert: Bruid van de wind. Een portret van de liefdesgeschiedenis tussen Alma Mahler met schilder Oskar Kokoschka. Muzikaal staat een nieuw arrangement van Jan Willem Nelleke van Gustav Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen centraal.

 

Oskar Kokoschka was gek op Alma Mahler. Op het schilderij Bruid van de wind zijn de twee innig verliefd door hem geschilderd. Alma beantwoordde Oskars liefde echter niet volledig. Waren het haar andere minnaars? Of toch haar man Gustav? 

In dit verhalende concert vertelt Domestica aan de hand van de muziek van Gustav en Alma Mahler deze liefdesgeschiedenis. Ook passeren andere componisten waar Alma (amoureus) contact mee heeft gehad de revue. De liederen gezongen door Raoul Steffani, in een nieuw arrangement van Jan Willem Nelleke, worden verweven met instrumentale composities en een kort nieuw verhaal van Porgy Franssen, opgevoerd door Gijs Nollen.

Donderdag 26 mei om 20.30 uur in de Laurenskerk Rotterdam.

Meer informatie en kaarten via https://www.domesticarotterdam.nl/concert/liedprogramma/

Locatie

  • Laurenskerk

    Grotekerkplein 27
    3011gc Rotterdam