Nederlandse jeugdfilm 'Engel' in Islemunda
Nederlandse jeugdfilm 'Engel' in Islemunda Just Film

Nederlandse jeugdfilm ‘Engel’ in Islemunda

woensdag 25 mei 2022 14:30 t/m 16:03

Engel is een geweldig mooie Nederlandse familiefilm.

Vooral een film ook, voor wie die een feestje te bouwen heeft.

Wat zou je wensen als je alles kon wensen? Het is een van de vraagstukken die menig kind op gezette tijden volledig in z’n greep kunnen houden. Helaas voor alle grote mensen: de vervulling van dat soort dromen is alleen voorbehouden aan kinderen met een levendige fantasie, toch?

Plotseling is Engel (Liz Vergeer) in het bezit van een antiek uurwerkje. Een klokje dat meer kan dan alleen de tijd vertellen, ontdekt ze: het vervult wensen. Daarmee wordt het leven van het onzekere meisje, dat eigenlijk maar één vriendinnetje heeft en zich verder het prettigst voelt bij haar kat Saturnus, uiteraard een stuk makkelijker. 

Want hoe heerlijk is het om eindelijk die pesterige klasgenoten te kunnen imponeren met mooie spullen en coole stunts? En trouwens: waarom niet meteen een prachtig paard om mee naar school te rijden voor je beste vriendin? 

Het is natuurlijk het begin van een serie dilemma’s. Als je alle kinderen uit je klas van cadeautjes kunt voorzien, word je natuurlijk ontzettend populair. Alleen: hoe zie je dan nog wie je echte vrienden zijn? 

Locatie

  • Podium Islemunda

    Herenwaard 17
    3078ak Rotterdam