Eric Koevoets opent! - Internationale Muziekzomer Lambertus
Eric Koevoets opent! - Internationale Muziekzomer Lambertus Annette Breevaart&Bart Norbart

Eric Koevoets opent! - Internationale Muziekzomer Lambertus

dinsdag 24 mei 2022 20:00 t/m 21:15

Traditiegetrouw opent onze eigen muzikaal leider en organist-titulair van de St. Lambertuskerk de Internationale Muziekzomer Lambertus, dit keer met een intrigerend drieluik van orgelmuziek van Bach, Robin en Franck. 

Omdat César Franck, de beroemde componist en organist uit Parijs, 200 jaar geleden geboren is, speelt Eric Koevoets diens geliefde drieluik voor orgel, de Trois Piéces. Als spiegel hiervan speelt hij voorafgaand twee andere drieluiken. Hij opent met drie werken van Johann Sebastian Bach. Vervolgens speelt hij het hedendaagse werk Trois Solos van ook een fransman, Jean-Baptiste Robin (geb. 1976).  ‘3x3’ dus eigenlijk, waarbij het Maarschalkerweerdorgel op zeer verschillende wijzen, soms ook heel onverwacht, tot klinken komt.

Toegang vrij / Donatie van harte welkom

(adviesbedrag € 10,--)

Locatie