Zaterdagochtendoncert Orgel | Matthijs van der Wilt
Zaterdagochtendoncert Orgel | Matthijs van der Wilt Matthijs van der Wilt

Zaterdagochtendoncert Orgel | Matthijs van der Wilt

zaterdag 21 mei 2022 11:30 t/m 12:30

De serie orgelconcerten in de Paradijskerk start met het eerste concert van Matthijs van der Wilt (1993) als organist van het monumentale Witte-orgel. Matthijs heeft een brede muzikale interesse, die uitgaat naar zowel klassieke muziek als lichte en experimentele muziek. Hij studeerde orgel bij Bas de Vroome aan het Codarts Conservatorium van Rotterdam. Improvisatie en kerkelijk orgelspel volgde hij bij Hayo Boerema en Aart Bergwerff, elektronische compositie bij René Uijlenhoet. Momenteel is Matthijs als organist verbonden aan de Paradijskerk te Rotterdam en studeert hij voor een master ‘Screen Scoring’ bij Paul M. van Brugge op Codarts. Naast zijn werkzaamheden als organist, schrijft hij composities in uiteenlopende genres, werkt hij aan hoorspelen en componeert hij muziek voor films. Reserveren is niet nodig. Toegang vrij, vrije gift na afloop.

Locatie

  • Paradijskerk

    Nieuwe Binnenweg 25
    3014gb Rotterdam