Opbouwdag 2022
Opbouwdag 2022 Platform Wederopbouw Rotterdam

Opbouwdag 2022

woensdag 18 mei 2022 12:00 t/m zondag 22 mei 17:00

Tijdens dit oer-Rotterdamse evenement vieren we op en rondom 18 mei de (weder)opbouw van de stad. Een prelude van de Rotterdam Architectuur Maand. Dit jaar is een speciaal jaar; het is 75 jaar geleden dat de eerste editie gehouden werd met de toekomst in het vizier. Om dit te vieren is er een uitgebreid en gevarieerd programma met ronkende busritten door de stad in een originele wederopbouwbus, een publiek event over opbouwen in Oekraïne, de bezichtiging van de droommaquette van Witteveen, verschillende stadstours, een expositie over de wederopbouw in Kralingen en de Open Opbouwdagen waar je rondleidingen in bekende en minder bekende wederopbouwgebouwen zoals De Doelen en De Heuvel kan volgen. En de allereerste Rotterdamse Wederopbouwgids met 100 markante wederopbouwgebouwen verschijnt. 

Kijk voor het hele programma op de website: https://wederopbouwrotterdam.nl/opbouwdag

Locatie