Na de capitulatie
Na de capitulatie collectie Museum Rotterdam

Na de capitulatie

zondag 15 mei 2022 16:00 t/m 18:00

Op 14 mei capituleert Nederland en op 15 mei wordt dit formeel in Rijsoord bekrachtigd. Daarmee is de oorlog echter nog afgelopen, niet in Nederland en niet in Europa.

Wat gebeurt er in de dagen en maanden na de Nederlandse capitulatie? Wouter Hagemeijer, oud- militair en militair historicus, gaat hier tijdens deze lezing verder op in. Zoals in Europa de capitulatie van Frankrijk, de Slag om Engeland en de Duitse acties in de Balkan in het voorjaar van 1941. Voor Nederland gaat het over de strijd in Zeeland, het lot van de krijgsgevangenen, de Nederlandse Unie, het begin van het verzet en de Nederlandse economie.

Kosten: normale entreeprijs Museum Rotterdam
Aanmelden: via info@museumrotterdam.nl

Locatie

  • Museum Rotterdam

    Coolhaven 375
    3015gc Rotterdam