Jazz in Prins Alexander bestaat 10 jaar
Jazz in Prins Alexander bestaat 10 jaar

Jazz in Prins Alexander bestaat 10 jaar

zondag 15 mei 2022 15:00 t/m 18:30

Jazz in Prins Alexander bestaat tien jaar. Reden om een jubileum te vieren en wel op zondag 15 mei 2022. Tijdens dit jubileum geven twee jazzformaties acte de présence, nl. de bands ‘Red plays Nola’ en ‘The Great Bebop Saxophone Quintet’. Tussen de twee optredens is er gelegenheid voor een hapje en drankje. De feestelijkheden worden afgesloten met een zogeheten jamsession. 

Stichting Concert Dichtbij, organisator van de maandelijks jazzconcerten, begon hiermee op 29 november 2011. Destijds in ‘Brasserie De Verandering’ aan de Hesseplaats, inmiddels al weer een aantal jaren in ‘Wilskracht Bar en Keuken’ aan het Prins Alexanderplein. Tal van musici hebben inmiddels opgetreden. Naast de vaste host, saxofonist Ruud Bergamin, zijn te noemen Greetje Kauffeld, Colette Wickenhagen, Sylvi Lane, Deborah Brown, Denise Jannah, Heleen Schuttevaêr, Rob Agerbeek, Ellister van der Molen, Frits Kaatee, Koos van der Hout, Saskia Laroo, Pieter van Santen, Koos Wiltenburg, Wim Warman, Wim Ninaber, Dan Simon, Julius Schulz, Nick van den Bos, Hans Bernhard, Dick de Graaf en vele, vele anderen. 

De concerten worden georganiseerd door Stichting Concert Dichtbij. Het enthousiaste bestuur verzorgt naast de jazzconcerten ook concerten waar andere genres aan bod komen. Deze zogeheten ‘huiskamerconcerten’ vinden plaats in o.a. Hillegersberg-Schiebroek en Prins Alexander. De Stichting werkt voor ‘Jazz in Prins Alexander’ nauw samen met ‘Wilskracht Bar en Keuken’. De concerten worden mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet. 

Het jubileum vindt plaats op zondag 15 mei 2022 in ‘Wilskracht Bar en Keuken’ aan het Prins Alexanderplein vanaf 15.00 uur. Voor meer informatie: www.concertdichtbij.com

Locatie