Lezing de Impressionisten - Adverteren Rotterdam | De Havenloods | Krant en Online
Afbeelding
SKVR

Lezing de Impressionisten

vrijdag 9 december 2022 13:30 tot 15:30

Hoor alles over het ontstaan van de Impressionisten en hun strijd voor de modernisering van de kunst. De schilderijen van Monet zijn nu tientallen miljoenen euro’s waard, maar er was een tijd dat hij nauwelijks de eindjes aan elkaar kon knopen. Monet. Renoir. Degas. En vele anderen werden bespot. Zij maakten andere kunst dan de mensen gewend waren. Bij de Impressionisten draait alles om de weergave van het licht, de kleuren en de sfeer. Geen traditionele onderwerpen, maar voor la vie moderne. Met stoomtreinen. Spoorwegstations. Cafébezoekers. En balletmeisjes. Hoor alles over het ontstaan van de Impressionisten en hun strijd voor de modernisering van de kunst.

Locatie