Afbeelding
de gliphoeve

De Gliphoeve

vrijdag 9 december 2022 20:30 tot 22:00

Vol energie en goede hoop verhuist moeder Etta met haar zoon en dochter naar Nederland. Ze probeert hier een goed leven op te bouwen, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Niemand zit op het kleine gezin uit Suriname te wachten. Er is geen werk en er zijn geen woningen. Ze komen terecht in De Gliphoeve: de eerste flat in de Bijlmermeer die gekraakt wordt door een groep Surinaamse activisten. Talloze gezinnen wonen er onder, boven en op elkaar. En soms in bittere armoede. Ondanks dat vinden ze warmte bij elkaar, in eten en drinken, muziek en de gedeelde vastberadenheid om er wat van te maken.   

Vrijdag 9 december | 20.30 uur | Orkater & Bijlmer Parktheater | Meer info & kaarten via

www.theaterzuidplein.nl

Locatie