Afbeelding
open hof

Wereld Lichtjesdag in Open Hof

zondag 11 december 2022 18:45 tot 19:45

Op zondag 11 december 2022 is het Wereldlichtjesdag, Wereldwijde herdenking van overleden kinderen. World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december, om 19.00 uur lokale tijd, kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. Door het tijdsverschil zal er in een etmaal een golf van licht van deze kinderen over de aarde gaan. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben. We staan stil bij alle overleden kinderen, ongeacht leeftijd, geloof of afkomst. Dit moment van herdenken geeft tevens een uitdrukking aan de verbondenheid met ouders, broers, zussen en andere nabestaanden die een kind hebben verloren. Deze herdenking wordt gehouden in Open Hof Ommoord in Rotterdam. Open Hof biedt een sfeervolle intieme en ongedwongen sfeer. Open Hof Ommoord Hesseplaats 441 3069 EA Rotterdam spreker : Gerda Martens m.m.v. : Kindercantorij Open Hof Familie en andere betrokkenen die een overleden kind bij deze gelegenheid willen herdenken, worden hiervoor uitgenodigd. Iedereen is welkom! Aanvang om : 18.45 uur Inloop vanaf : 18.30 uur Voor meer informatie: wereldlichtjesdag@openhof-ommoord.nl

Locatie