Afbeelding
OASE Rotterdam

Dit jaar nóg groter én gezelliger: de OASE kerstmarkt.

zaterdag 10 december 2022 11:00 t/m 17:00

Op de OASE Kerstmarkt verwelkomen we dit jaar 50 Rotterdamse makers en verkopers die hun mooiste (zelfgemaakte) producten komen aanbieden. Verwacht weer een bonte mix van vintage, kunst & illustraties, handgemaakt (upcycled) design, tassen, speelgoed, kleding, cadeau-ervaringen voor in het nieuwe jaar, lekker eten en home-made glühwein! We verwachten, net als vorig jaar, zo’n 2000 bezoekers.

De deelnemers vormen een mooie mix aan makers, ondernemers, ambachtslieden en verkopers. Een aantal komen uit Broedplaatsen De Kroon en de Keilewerf. De meesten komen uit de buurt en sowieso 95% komt uit Rotterdam. We hebben nu in totaal 5 markten georganiseerd bij OASE en dat zijn keer op keer onze best bezochte evenementen geweest. Een markt is een perfect manier om bezoekers laagdrempelig in contact te brengen met duurzame producten/ideeën/makers.

SHOP LOCAL 

Originele en hand-made kado’s waarmee je een goede beurt maakt onder de kerstboom, vintage kerstballen, home-made siropen en zepen, lokale delicatessen voor bij het diner, not so average DIY Kerstkaarten en in samenwerking met BeterBoompje schaf je je Kerstboom dit jaar extra duurzaam aan. Aanmelden via https://beterboompje.nl/ Afhalen op 3 december of tijdens deze kerstmarkt!

SWAP YOUR GIFT

Heb je thuis iets staan waar je weinig tot niks meer mee doet? Marie-Kondo dat ding je huis uit en maak er een ander blij mee! In de ruil-kraam kun je afgedankte toffe items ruilen voor een ander afgedankt cadeau. Zo stimuleren we ont-spullen en een ander blij maken met een ‘tweedehands’ cadeau.

PLANTENDOKTER CARLOS

Buurtbewoner uit Schiemond en vriend van OASE, Carlos Wouter (51 jaar oud) onze vaste plantenverzorger, zal de planten-ruil kraam bemannen en mensen stimuleren om een plant cadeau te doen. We zijn trots en blij dat Carlos onze planten onderhoudt en de planten-liefde verspreid in OASE en de wijk. We willen dit graag stimuleren.

CULTUUR EN MUZIEK

We nodigen 4 muzikanten/schrijvers uit. Twee artiesten. Gypsy-jazzy bandje uit Rotterdam en een singer-songwriter. Eerdere edities hadden we bijvoorbeeld Melissa Fortes, Beau & Sykes, Elten Kiene, De Droominee op het podium. We hebben doorlopend contact met Grounds en met het Batavierhuis voor artiesten. Welke artiest we daadwerkelijk neerzetten hangt af van beschikbaarheid van de muzikant en beschikbaarheid van budget van Cultuur Concreet.

OASE? 

Langs de Rotterdamse Maas, op 10 minuten fietsen van het centrum, vind je de duurzaam-sociale broedplaats en event space OASE  Een plek waar verbinding, creativiteit en weerbaarheid centraal staan. Waar wordt gedanst, gezongen, geshopt, vergaderd en gewerkt aan een betere wereld.

Locatie