Art Stage Promotion presents: Dezerter - Adverteren Rotterdam | De Havenloods | Krant en Online

Art Stage Promotion presents: Dezerter

zaterdag 10 december 2022 19:00 tot 0:00

Dezerter is zo’n band die nog een MySpace-account heeft, wat aangeeft dat ze niet van gisteren zijn. Sterker nog, de band is opgericht in 1981, toen het beperkte internet nog punkvrij was. Hoewel Polen destijds achter het IJzeren Gordijn lag, glipte westerse punk erdoorheen en kwam de eerste lichting Oostblokpunk van de grond. In ‘85 trad de Canadese hardcore- wegbereider D.O.A. op in Warschau, waarna hun voorman Joey Shithead opnames van Dezerter mee naar Amerika smokkelde. Zodoende kon Maximumrocknroll twee jaar later het album  ‘Underground Out Of Poland’ uitbrengen, waardoor de bandnaam ook in buitenlandse punkkringen ging rondgonzen – inmiddels heeft de band kunnen touren van Japan tot de VS. Nu komt Dezerter terug naar Rotterdam met een vracht Poolpunkparels, waaronder de recente single ‘IDI’ die met hoes en tekst Vladje Poetin ongenadig de grond in boort. De poolkappen smelten, maar deze Polen kappen er pas mee als ze zelf naar de haaien gaan.

Locatie