The Shape Of Punk To Come & Baroeg presenteren @V11: Frayle + Mould

donderdag 3 november 2022 21:00 t/m 0:00

In 2021 sloot het Amerikaanse Frayle nog af op de Dutch Doom Days. Toen maakte de band uit Cleveland een enorm sterke indruk. Frayle bestaat uit het duo Gwyn Strang and Sean Bilovecky. Zij verstaan de kunst om dreampop te laten versmelten met doom metal. Denk aan een mix van Black Sabbath, Kyuss met Portishead. In juli verschijnt het tweede album “Skin & Sorrow” dat in Europa via het Nederlandse kwlaiteitslabel Lay Bare Recordings verschijnt.

Het vijfkoppige Mould mocht al eerder openen voor Frayle. Dat was dan wel in een andere zaal, maar de bands vullen elkaar goed aan. Bij Mould draait het om een vett mix van doom en sludge waarbij bands als Windhand, Neurosis, YOB, Cult of Luna en Thou als duidelijke inspiratiebron genoemd kunnen worden.

Locatie