Afbeelding
Eric van Straaten

Sprekende Schie (tours)

zaterdag 8 oktober 2022 11:00 t/m zondag 9 oktober 17:30

Tijdens het weekend geven bewoners, kunstenaars en historici ontdekkingstochten op en rondom de rivier. Aan de hand van persoonlijke verhalen en toekomstperspectieven komt het erfgoed tot leven. Vaar mee met architect en beeldend kunstenaar Bart Isings en leer over de industriële geschiedenis van Schiedam. Zin in avontuur? Landschapsarchitect Jacqueline Verhees neemt je mee op ontdekkingstour langs de Schie… Of ervaar samen met gids Anouk van Mil hoe het is om op de Schie te wonen door een bezoek te brengen aan de Schiedammers voor wie de Schie hun dagelijks uitzicht vormt! De Sprekende Schie bevat een divers aanbod aan rondleidingen en boottochten die jou de nieuwste inzichten geven op het verleden, heden en de toekomst van de Schie. Welke tour ga jij als eerst bijwonen?