Veneration of the Dead

vrijdag 7 oktober 2022 14:00 tot zaterdag 8 oktober 0:00

Één van de meest verwoestende black metal bands die Nederland kende was actief van 1997 tot 2008. Sauron ontketende drie vernietigende albums over dit universum van viezigheid, maar stopte er toen mee. Wij brachten de oorlogsmachine terug in de gelederen voor een laatste, allesomvattende aanval op deze editie van Veneration Of The Dead festival.

Hoe in helsnaam het mogelijk is dat één van de oudste nog actieve bands van Nederland nog nooit in Baroeg heeft gespeeld weten we niet. Maar wij hebben ze geboekt dus dat is nu verholpen. Grinding black/war metal en uniek in die stijl in ons kikkerland. Nu met Wim (ex-Centurian) achter het machinegeweer; verwacht een alles-of-niets aanval van riffs, blastbeats en oorlog.

Azanul is een oud en obscuur project dat enkele veelbelovende demo’s uitbracht, en ook onderdeel was van projecten als Irrwisch, Wanklank en Walpurgisnacht. Dit wordt de eerste keer dat de muziek live wordt gebracht - de band heeft speciaal voor Veneration een live lineup met ervaren muzikanten gevormd dus dit is een exclusieve gebeurtenis. Verwacht traditionele black metal met lichte melancholische invloeden, vergelijkbaar met bijvoorbeeld oude Burzum en oude Dodheimsgard.

Aggressieve black metal met een punk inslag, beïnvloed door Ildjarn, Trelldom en Darkthrone. Standvast is de essentiële weerstand tegen de moderne wereld.  Opgericht door Nortfalke and Rödulv, leden van onder andere The Chösen en Kjeld. De laatste EP “Allenig” verscheen onlangs. Bloed en ijzer zonder angst!

Tulus zal, in eigen woorden, altijd een underground cult band blijven en zijn altijd trouw gebleven aan hun eigen stijl van primitieve maar groovy, koude en smerige black metal. Opgericht in 1991 in Nittedal, Noorwegen, bracht de bands drie klassiekers uit in de jaren ‘90. Daarna onderging de band een kleine transformatie onder de naam Khold, maar dat hoofdstuk is weer afgesloten. De laatste keer dat Tulus in deze contreien te zien was, was in 2012. En eerder dit jaar bracht de band het gloednieuw album “Old old death” uit. Twee redenen om deze headliner niet te missen op Veneration.

Op deze achtste editie hebben we een headliner weten te strikken die exclusief voor onze veneratie naar Rotterdam komt en daarmee tevens de gemiste show van In The Grip Of Winter komt inhalen. Het gaat over niemand minder dan Archgoat. Beenharde black metal (met een vleugje death metal), of Angelslaying Christbeheading Black Fucking Metal zoals ze het zelf noemen, die zijn weerga niet kent. Voer voor fans van acts als Beherit of Blasphemy.

Het jaar 2021 ziet de terugkeer naar het podium voor één van de meeste bizarre bands in black metal geschiedenis. Het Duitse squadron gestoorden van Tsatthoggua keert terug na 22 jaar afwezigheid. De band kan muziekaal gezien omschreven worden als een kind van Marduk en Impaled Nazarene, zij het dat de band andere onderwerpen bezingt: gevaarlijk opgefokte black metal met kinky thema’s. Hun hyperspeed black metal albums “Hosanna bizarre” en “Trans cunt whip” gingen in de jaren ‘90 als een lopend vuurtje door de underground. Hun duivelse composities gespeeld met zwart leren maskers zijn tot vandaag niet geëvenaard door welke band dan ook.

Countess is waarschijnlijk de oudste nog actieve band uit Nederland. Al meer dan 30 jaar en niet minder dan 15 volledige albums preiken op de cv. De band volgde altijd en zijn eigen pad en werkt momenteel hard aan een nieuw album, welke op Veneration 2021 gepresenteerd zal worden.

Dit jaar bestaat Asgrauw dik tien jaar. Niet minder dan vier albums bracht de band uit - elke weer een pak sterker dan de vorige. Het recentste album is “IJsval”, maar we kunnen al aankondigen dan de band op Veneration 2022 nummers het nieuwe album “Façade” zal presenteren! Verwacht opnieuw een heel divers album met zeer sterk geschreven nummers dat fans van oude Emperor zeker zal aanspreken.

Bezwering verrees uit de as van Wederganger en volgt hetzelfde muzikale pad. Het door maden geïnfesteerde debuut werd uit een tombe opgegraven en uitgebracht door Ván Records. Afwisselende black metal hymnen met zowel gekrijs als de kenmerkende cleane zang door Alfschijn, zoals ondertussen wel bekend hoort te zijn.

Coldborn speelt zware en melancholische black metal. Ze zullen zaterdag de toon zetten met hun sfeervolle maar toch aggressieve stijl. De band bracht tot nu toe één album uit genaamd “Lingering voidwards” maar met door de ervaren muzikanten (onder andere ook actief in Enthroned) is dit een zeer solide album. Voor fans van Dodenkrocht, Abyssic Hate, Manes.

Locatie