M'n beessie en ik
M'n beessie en ik Cinema Delicatessen

Huisdierenfilm M’n beessie en ik

vrijdag 7 oktober 2022 19:30 tot 20:45

M’n beessie en ik - Knorren en knuffelen 

Johan Kramers gemoedelijke documentaire M’n beessie en ik zoomt in op de bijzondere band tussen mens en dier, die vaak sterker blijkt dan die tussen mens en mens.

Het zijn mooie, kleine portretten van verschillende eigenaren met hun dieren, die Kramer op een losse manier aan elkaar rijgt. Moeiteloos schakelt de film tussen de duo’s, die Kramer voornamelijk filmt in interactie met elkaar. Verwacht dus geen uitgebreide levensverhalen zoals in Kramers qua opzet vergelijkbare documentaire Keeper (over het eenzame keepersbestaan), maar wel veel geknuffel en liefkozing in desbetreffende huiskamers.

Wie M’n beessie en ik voor de dieren kijkt, zal niet teleurgesteld worden – de knorrende Frans steelt de show, net als de glibberende reuzenslak Nokia. Maar de uiteindelijke tragiek en compassie ligt bij de eigenaren, die elk op hun eigen manier hun beessies nodig hebben om het leven aan te kunnen. Zo maakt de zwangere Lana zich de hele film zorgen over wat haar Instagram-kat Zappa (240.000 volgers en een Nike-sponsordeal) straks van haar baby’tje zal vinden. 

Locatie