The Shape Of Punk To Come & Baroeg present @V11: Shy, Low + Divided

woensdag 26 oktober 2022 21:00 t/m 0:00

Shy, Low houdt net zoveel van ambient als van heavy. Het viertal uit Virginia laveert er daarom lustig op los; het ene moment als een dromenlandvariant van Pelican bij een kampvuur, vervolgens als een instrumentale Alcest bij een inferno. Postrock én postmetal van het zuiverste water, dus alle postbezorgers weten sowieso wat ze te doen staat eind oktober: als de brandweer naar de boot!

“Epileptic seizure music” is de zelfverklaarde stijlbenaming van Divided. Dat betekent allesbehalve flipperkastcore, maar eerder het mooie van postrock en post-hardcore tezamen, verder verzwaard met onderstromen van sludge en loeihete metal. Totaal niet ‘divided’ overigens, aangezien het viertal van al deze elementen een aangrijpende eenheid smeedt. Eén ding staat vast: deze Vlamingen gaan vlammen.

Locatie