• Alles
 • (11)
  Film
 • (5)
  Overig
 • (2)
  Algemeen
 • (12)
  Lezingen
 • (4)
  Bijeenkomst
 • (3)
  Sport
 • (5)
  Theater
 • (2)
  Inloop-Opendag
 • (2)
  Tentoonstelling
 • (2)
  Religie
 • (9)
  Evenement
 • (73)
  Muziek
 • (11)
  Cursus-Workshop
 • (2)
  Kinderevenement

Volop kinderactiviteiten bij evenement Het Kruispunt

zaterdag 14 september 11:00 uur

Volop kinderactiviteiten bij evenement Het Kruispunt

Op zaterdag 14 september viert Het Kruispunt haar 25-jarig bestaan met de opening van het culturele seizoen. Voor Het Kruispunt staan twee grote podia waarop diverse artiesten een spetterend optreden geven. Kinderen kunnen deelnemen aan diverse activiteiten en voorstellingen. Voor alle leeftijden is er wat wils, zoals schminken, een meet & greet met Elmo, voorstelling 'Het Kleurfeest' en optredens van Hakim op het trappodium. Ook is de studio van Exxact Barendrecht geopend.

Hakim

Hakim op z'n best is een interactieve show voor de kleine maar zeker ook voor grote mensen. Met Hakim kun je namelijk lachen. Over van alles en met van alles. Het is iedere keer weer een verrassing waarmee hij aan komt zetten. of het nu iets geks is uit de sprookjes van duizend en één nacht, iets geestigs met stoere cowboys en indianen of picknick perikelen in de buitenlucht: met Hakim op z'n best is alles mogelijk. Hakim is een Nederlands-Algerijnse theaterartiest en mimespeler, die bij het grote en kleine publiek bekend is door zijn rol in Sesamstraat.

Het Kleurfeest

Een muzikaal tekenavontuur! Kinderen ontmoeten en inspireren elkaar al tekenend op het grote speelvlak en werken zo samen met twee tekenaars aan een groot kunstwerk. De muzikale omlijsting werkt betoverend; de zanger/gitarist brengt live liedjes uit de hele popgeschiedenis.

Open studio Exxact Barendrecht

Exxact Barendrecht doet verslag van alle activiteiten in en rond Het Kruispunt tijdens de start van het Culturele seizoen. Met presentatie vanuit de studio en verslaggeving binnen en buiten. Ben jij benieuwd hoe radio wordt gemaakt? Exxact Barendrecht zet de deur voor je open en kijk mee tijdens de liveuitzending. Je bent van harte welkom!

Optredens

Op deze feestelijke dag bol zijn er ook veel optredens op 2 grote buitenpodia. Jim Bakkum brengt een intieme ode aan de mooiste Nederlandstalige liedjes. The Bentleys zorgen voor een muzikale roadtrip door Engeland en de VS, boordevol muziek uit de 50's en 60's. Voor de kinderen zingt Sita de leukste liedjes uit het beroemde sprookje Doornroosje. Meezingen is gegarandeerd bij het optreden van VOF De Kunst, zij spelen alle bekende hits zoals Suzanne en Één kopje koffie. Convoi Exceptional sluit de dag af met dampende energieke improvisatieklanten en pompende live beats. De mannen hebben op vele podia gespeeld; van Oerol tot de Parade en van Zwarte Cross tot Pinkpop. Ook lokale verenigingen en talenten laten van zich horen op deze dag. Zo treedt de Harmonievereniging op met zowel het Jongerenorkest als het Aspirantenorkest, speelt het singer-songwriter duo Van Bezemwijk de mooiste liedjes en zorgt coverband No Excuse dat stilzitten onmogelijk is. Ook de winnaars van de talentenwedstrijd Talent Stage (een initiatief van Theater het Kruispunt en Blok0180) laten hun kunsten zien. De presentatie is in handen van 'jakhals' Sjoerd van Oortmerssen.

En er is meer: Maak een rondje over de culturele markt op de Middenbaan en laat je inspireren en informeren door de vele (culturele) organisaties die Barendrecht rijk is. Kom een hapje eten of drinken op het terras van Spruit eten & drinken waar je eerste rang van alle optredens kunt genieten. Volg een workshop persberichten schrijven bij Digitaal Dagblad. Neem een kijkje in de studio van Exxact Barendrecht en ga op de foto in de bibliotheek van toen. Bezoek in het kader van 25 jaar Het Kruispunt de fototentoonstelling en ga mee terug naar de tijd ver voor dat het eerste beton gestort werd én bekijk de transformatie van het gebouw door de jaren heen in beeld.

Het evenement vindt plaats op zaterdag 14 september van 11.00 uur tot 17.30 uur en is gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden op www.hetkruispunt.nl/25jaar.


deel deze activiteit