• Alles
 • (2)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Overig
 • (7)
  Lezingen
 • (3)
  Sport
 • (15)
  Theater
 • (1)
  Natuur
 • (2)
  Evenement
 • (29)
  Muziek
 • (5)
  Cursus-Workshop
 • (9)
  Kinderevenement

Vier je zomer bij het Maritiem Museum!

donderdag 22 juli 12:15 t/m zondag 29 augustus 20:00 uur

Foto: Marco de Swart

Het vakantiegevoel bruist deze zomer door het Maritiem Museum! In de zomervakantie is de museumhaven elke dag tot 20.00 uur open, dus ook op broeierige avonden is het goed toeven op de kade. Je strandstoel staat al klaar: ontdek maritieme verhalen met uitzicht op de Rotterdamse skyline. Terwijl jij geniet van een ijskoud drankje, kunnen kleine avonturiers spelen in een “zandsloep”, reuzenbellen blazen of het dek zwabberen om een zeemanstattoo te verdienen. Wees welkom aan boord van museumschepen of maak een onvergetelijke rondvaart.

Maritieme ambachten in onze werkplaatsen

In de gloednieuwe werkplaatsen kom je achter het geheim van maritieme ambachten en scheepsbouw. Dagelijks spatten de vonken in het rond bij de demonstratie van de smid en je ziet hoe we onze museale vloot in tiptop conditie houden. Je vindt de smederij én andere werkplaatsen voor hout- en metaalbewerking in het nieuwe paviljoen. Leer op een interactieve manier hoe een schip in elkaar steekt, terwijl ondertussen lassers of timmerlui voor je neus aan onze vloot werken. Ruik jij het zaagsel al?

Onze smid in actie

Sinds schepen van staal worden gemaakt, zijn smeden belangrijke metaalbewerkers. Voor werk dat niet door machines gedaan kan worden, zoals bepaald onderhoud aan museumschepen, zijn ze nog steeds onmisbaar. De smid weet precies hoe je metaal buigt of aan elkaar maakt. Dat doe je door het heel heet (1.000 graden!) te maken. De smid kan “klinken”, haken en kettingen maken, en laat dit graag aan je zien.

Ontdek de Maritiem Museum Haven

Het Maritiem Museum heeft de oudste en grootste museumhaven van Nederland, op de plek waar de Rotterdamse haven ooit begon. Daar zijn onze historische schepen afgemeerd én bijzondere gastschepen. Je bent van harte welkom om een kijkje aan boord te nemen en te ontdekken, hoe het vroeger was om te leven en werken op een schip. Wil je je bezoek aan de Maritiem Museum Haven echt goed beginnen? Ga dan eerst naar onze vuurtoren: daar kom je er achter hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa. Voor wie niet genoeg kan krijgen van het prachtige uitzicht op de haven, is het terras van museumcafé Het Lage Licht de ideale uitvalsbasis. Daar geniet je van een lekkere lunch, een kopje koffie of borrel. En vergeet je vooral niet aan te sluiten bij één van de rondleidingen door oud-havenmedewerkers. Zij kunnen je alles vertellen over de Rotterdamse haven van toen en nu.


deel deze activiteit

Locatie

Maritiem Museum Rotterdam
Rotterdam
Leuvehaven 1
3011ea


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden