• Alles
 • (2)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Overig
 • (7)
  Lezingen
 • (3)
  Sport
 • (15)
  Theater
 • (1)
  Natuur
 • (2)
  Evenement
 • (29)
  Muziek
 • (5)
  Cursus-Workshop
 • (9)
  Kinderevenement

Rotterdam Architectuur Maand 2021

woensdag 2 juni 20:00 t/m dinsdag 27 juli 17:00 uur

Foto: Florian Braakman

Woensdagavond 2 juni om 20:00 uur opent de Rotterdam Architectuur Maand 2021 (RA Maand) met een live talkshow vanuit het ondergrondse Festivalhart in de Stadsgarage, direct onder Kruisplein. Het is de aftrap van een maand vol gesprekken, tentoonstellingen, festiviteiten en tours over architectuur, samen met de vakwereld, het ontwerponderwijs en publiek. Vanaf zaterdag 5 juni is het Festivalhart toegankelijk voor publiek. Architect Enzo Valerio heeft daar een interventie ontworpen die bezoekers door een immens landschap van betonpuin leidt. Vanuit dit bouwlandschap is een tentoonstelling opgebouwd die laat zien hoe de stad Rotterdam er in de toekomst uit kan gaan zien.

Openingstalkshow

Geheel in het thema ‘Ontdek de Onderstroom’ opent de RA Maand met een gesprek geïnitieerd door AIR, Architectuur Instituut Rotterdam, over de ruimte in de stad op onverwachte plekken en hoe de onder- en bovenstromen van de stad zich tot elkaar verhouden. Verschillende Rotterdamse ontwerpers, zoals Patrick Meijers (Orange Architects), Irma van Oord (KCAP), Robert Winkel (Mei architects and planners), Kristian Koreman (ZUS) en Renske van der Stoep (ROFFAA en Rotterdamse Academie van Bouwkunst) gaan hierover in gesprek. Dit is te volgen via de RA Maand livestream.

Programma RA Maand 2021

Bezoekers kunnen kiezen uit ruim zestig verschillende programma’s met onder meer: de uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs 2021 (RAP): welk gebouw wordt dit jaar verkozen tot beste project van Rotterdam? Tijdens de Dag van de Architectuur worden bezoekers aan de hand van rondleidingen en presentaties meegenomen door de rijke historie én de toekomstige ontwikkelingen van zes gebiedsontwikkelingen. Urban Guides organiseert expedities naar gebouwen die ooit meededen aan eerdere edities van de Rotterdam Architectuur Prijs. Kennis over architectuur kan worden getest tijdens de Grote Architectuur Quiz. Verder is het mogelijk mee te doen aan een kleinschalige dakactiviteit of de Daken Dagen TOP^. Altijd al willen weten hoe een ontwerpbureau eruitziet? In het laatste weekend organiseert AIR samen met diverse ontwerpbureaus een Open Bureaudag. In het centrum van IJsselmonde worden diverse workshops georganiseerd, waaronder een fotografieworkshop. Vanuit het Festivalhart zijn er gedurende de hele maand live programma’s te volgen, zowel fysiek als online. Kijk voor het actuele programmaoverzicht op rotterdamarchitectuurmaand.nl.

Het Festivalhart

De tentoonstelling in het Festivalhart maakt zichtbaar hoe de ontwerpsector werkt aan de stad. Voor het eerst zijn de zeven stadsprojecten te zien met zeven maquettes. Verder maquettes van de binnenstad met de meest actuele projecten in ontwikkeling en grote ontwikkelingen zoals ZoHo, Little C, Parkhaven en Codrico. Het Nieuwe Instituut geeft een sneak preview van de grote MVRDV tentoonstelling die er dit najaar zal plaatsvinden. Studenten van de Hogeschool Rotterdam, TU Eindhoven en Veldacademie agenderen in hun plannen onderwerpen als energietransitie, technologisering en rechtvaardigheid.Het festivalhart van de RA Maand, is te bezoeken van do t/m zo van 5 t/m 27 juni 2021 tussen 12:00 en 17:00u op de onderste verdieping van de Stadsgarage, direct onder het Kruisplein. De ingang is te vinden in het paviljoen op Kruisplein, tegenover restaurant Ayla. Bezoekers zijn welkom zonder afspraak en kunnen zich online inschrijven bij binnenkomst.

Meer informatie en tickets

Kijk op www.rotterdamarchitectuurmaand.nl


deel deze activiteit

Locatie

AIR Rotterdam
Rotterdam
Waalhaven Oostzijde 1 1
postcode


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden