• Alles
 • (2)
  Fiets-Wandeltocht
 • (3)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (4)
  Theater
 • (4)
  Inloop-Opendag
 • (2)
  Evenement
 • (40)
  Muziek
 • (4)
  Cursus-Workshop

Open dag met een persoonlijke kennismaking

zaterdag 13 maart 10:00 t/m 16:00 uur

Foto: Angelina Swinkels

Dé school met aandacht voor uw kind. Ouders van leerlingen op PT010: “Wat ik wil voor mijn kind is dat het opgroeit tot een fijn mens dat kan genieten van het leven. Dat mijn kind naar een school gaat waar een veilige en prettige sfeer onderdeel is van iedere lesdag. Een school waar het gaat over goed onderwijs waardoor mijn kind de beste versie kan worden van zichzelf en hij gewoon een diploma haalt. Op PT010 heb ik dit gevonden voor mijn kind en wij staan vierkant achter onze keuze!”

“Door de theatervakken te volgen, leerde mijn zoon steeds beter uit zijn woorden te komen in een presentatie. Hij stapt gewoon voor een groep en durft te improviseren en presenteren. Daar heb ik zelf iets langer over gedaan…”

Het maken van een schoolkeuze is in veel gezinnen een mijlpaal en dat begrijpen wij op PT010 maar al te goed. Digitale scholenmarkten zijn een mooie uitvinding, maar in de praktijk blijkt dat u nog steeds graag langskomt voor een persoonlijk gesprek. Wij ontvangen u dan ook hartelijk bij ons op school, zodat u samen met uw kind alle informatie krijgt die nodig is om een goede keuze te maken. Alles wat Rotterdam kenmerkt komt samen op PT010. Eigenheid, doorzettingsvermogen, diversiteit en talent! De school kent een inspirerende groep leerlingen met passie voor Theater en Dans op het podium, maar ook met grote nieuwsgierigheid naar alles wat er om het podium heen plaatsvindt. Licht, geluid, techniek, decorbouw zijn o.a. aanbod voor ons Off Stage onderwijs. Hiermee biedt PT010 een uniek onderwijsaanbod voor leerlingen met een kader/mavo advies. Naast het aanbod van deze kunstvakken werken de leerlingen ook aan reguliere profielvakken voor de basis van een stevig diploma waarmee zij gemakkelijk doorstromen naar een vervolgopleiding.

Hoe wordt een leerling de beste versie van zichzelf? Door intensieve coaching van betrokken docenten die zich bezig houden met de planning, voortgang en doelen van uw kind. Dit alles gebeurt zonder inleveren op de eigen verantwoordelijkheid van onze leerlingen. PT010 werkt namelijk vanuit de Dalton-richtlijnen en is een school waar leerlingen de kernwaarden: zelfstandigheid, vrijheid in gebondenheid en samenwerking iedere dag in de praktijk brengen. In het kunstprofiel–gegeven door docenten van Jeugdtheater Hofplein- smelt Daltononderwijs samen met vaardigheden die in de kunstvakken worden aangeleerd.

Leerlingen volgen wekelijks in de onderbouw 6 uur les in on & off stage kunstvakken. In de brugklas starten alle leerlingen met 2 uur theater, 2 uur dans en 2 uur vormgeving & techniek. Na een half jaar kiezen zij voor een definitief profiel: dans of theater. Het dansprofiel bestaat uit 3 uur per week dans (hoofdvak is Urban),1 uur theater en 2 uur wisselende disciplines. Met een theaterprofiel kiest een leerling voor 3 uur theater,1 uur dans en 2 uur wisselende disciplines. De theaterleerlingen doen na 4 jaar het Centraal Examen Drama en de Dans leerlingen maken het Centraal Examen Dans. Het schoolexamen sluiten onze leerlingen af met een spetterende dans of theatervoorstelling. Onze leerlingen staan dan te schitteren op het podium en hebben naast hun eigen optreden, ook het decor, de kostuums, muziek en de techniek verzorgd.PT010 is dé school voor iedereen die meer wil dan alleen een VMBO-diploma. De leerling legt een brede basis voor de toekomst en heeft een streepje voor als ze hierna willen doorstromen naar MBO-kunstvakopleidingen. PT010 werkt nauw samen met Jeugdtheater Hofplein, Albeda en Codarts.


deel deze activiteit

Locatie

PT010- Theater en Dans
Rotterdam
Palmentuin 77
3078kj


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden