• Alles
 • (3)
  Film
 • (2)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Sport
 • (12)
  Theater
 • (2)
  Tentoonstelling
 • (2)
  Evenement
 • (29)
  Muziek
 • (2)
  Cursus-Workshop
 • (14)
  Kinderevenement

MINI-ICAF

vrijdag 26 februari 9:00 t/m dinsdag 27 juli 21:00 uur

Foto: -

Op virtuele wereldreis: International Community Arts Festival (ICAF) Rotterdam keert eind februari terug in digitale vorm!

Op 26 en 27 februari presenteert het Rotterdams Wijktheater haar allereerste, volledig virtuele, internationale community arts festival (ICAF), live vanuit Rotterdam én Singapore! Het ICAF vindt normaal gesproken eens in de drie jaar plaats en is ‘s werelds grootste festival op het gebied van community arts. Vorig jaar maart was het ICAF echter genoodzaakt om haar achtste editie te annuleren. Twee jaar van programmeren en produceren verdwenen als sneeuw voor de zon. En niet alleen voor het ICAF team, maar ook voor de 42 deelnemende groepen uit meer dan 30 verschillende landen.

Community arts heeft alles te maken met verbinding, verbeelding en verandering van perspectief. Iets dat we volgens het ICAF-team misschien wel het meeste nodig hebben in deze uitdagende tijd: “Door in verbinding te staan met mensen die in verschillende werelden leven, leren we niet alleen hun perspectief op de wereld kennen, maar worden we ons ook meer bewust van de onze.” Dit jaar zet het Rotterdamse festival daarom woorden om in daden door hun Singaporese community arts collega's van Drama Box uit te nodigen om hun eigen ICAF Hub te hosten. Geheel binnen hun eigen context. “Hoewel ons ICAF Rotterdam-team behoorlijk divers is in leeftijd en culturele achtergrond, zijn we ons zeer bewust van onze beperkte kijk op de wereld en de wereldwijde community arts-praktijk” aldus directeur Jasmina Ibrahimovic.

Wat kan de bezoeker verwachten?

Vanuit een ontspannen loungesetting in Islemunda, Podium van IJsselmonde, en soms letterlijk vanuit hun huiskamers, verwelkomt het ICAF je in hun studio’s in Rotterdam en Singapore. Vanuit deze studio's maken ze verbinding met gasten en collega's wereldwijd. Zo maak je een virtuele wandeling door de straten van Highland Park in Los Angeles, neem je deel aan een tekensessie met kinderen uit Boon Lay in Singapore, of sluit je je aan bij een online story circle met deelnemers uit letterlijk alle delen van de wereld. ??Het programma bestaat verder uit verdiepende gesprekken, online consultatiesessies, een dansworkshop, een participatieve filmworkshop, een community arts performance volledig gecreëerd op ZOOM, filmvertoningen gevolgd door nabespreking met de makers - en meer! “Dit wordt een ervaring die je uitnodigt om dichterbij te komen. Dichter bij de mensen en de wijken in andere delen van de wereld waar je anders niet mee in aanraking zou zijn gekomen” vertelt Jasmina.

Het festival wordt afhankelijk per onderdeel uitgezonden via een livestream op VIMEO, Facebook en/of ZOOM. Bekijk het volledige programma via de website: www.icafrotterdam.com ?


deel deze activiteit

Locatie

Islemunda, podium van IJsselmonde
Rotterdam
Herenwaard 17
3078ak


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden