• Alles
 • (11)
  Film
 • (5)
  Overig
 • (2)
  Algemeen
 • (12)
  Lezingen
 • (4)
  Bijeenkomst
 • (3)
  Sport
 • (5)
  Theater
 • (2)
  Inloop-Opendag
 • (2)
  Tentoonstelling
 • (2)
  Religie
 • (9)
  Evenement
 • (73)
  Muziek
 • (11)
  Cursus-Workshop
 • (2)
  Kinderevenement

Hoogkwartier Showkwartier

vrijdag 20 september 16:00 t/m zaterdag 21 september 22:00 uur

Hans van der Post

HOOGKWARTIER WORDT SHOWKWARTIER

Nieuw festival in het Hoogkwartier Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september staat het Hoogkwartier twee dagen in het teken van het feest der ontdekking van de wijk.

Tijdens Hoogkwartier Showkwartier beleven de bezoekers het beste wat het Hoogkwartier te bieden heeft op het gebied van kunst, retail, sport, muziek, architectuur, food & drinks. Op vrijdag start de 'show' met een knallend openingsfeest. Zaterdag staat in teken van het ontdekken van de wijk en een gezellige blockparty. Komt dat zien, komt dat zien!

Ondernemers en bewoners in het Hoogkwartier – het gebied tussen de Goudsesingel, Oostplein, Burgemeester van Walsumweg en Mariniersweg - slaan de handen ineen om de levendigheid van het gebied te vieren en te versterken. Het Hoogkwartier is een up 'n coming stadswijk in het centrum van Rotterdam die zich laat kenmerken door kwalitatieve, innovatieve, ambachtelijke en creatieve initiatieven. Zo zitten er: de breakfast-diner By Jarmusch in Het Industriegebouw, de beroemde sneakershop WOEI, tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst Garage Rotterdam, cocktail speciaalzaak Barrelproof Boutique, platenlabel Rotterdam Airlines en het wereldwijd bekende architectenbureau MVRDV.

De wijk heeft de laatste jaren, met de komst van vele nieuwe initiatieven en ondernemers, een sterke ontwikkeling doorgemaakt. En dat wordt in vol ornaat getoond, met als doel het Hoogkwartier op de kaart te zetten als bruisende plek in Rotterdam. Uw hosts voor dit jaar: De Gele Kanarie, Old Scuola en COCO Het festival is een samenwerkingsverband tussen BIZ Hoogkwartier (Bedrijveninvesteringszone), de bewoners van het gebied en organisator Storyboard Events. Tijdens Showkwartier wordt het diverse aanbod van het Hoogkwartier op tal van plekken in de wijk geshowd.

Op vrijdagavond ontmoeten bewoners en bezoekers elkaar tijdens het openingsfeest in het parkje aan het Achterklooster. De avond wordt gehost door drie bekende smaakmakers uit de wijk. Dit jaar De Gele Kanarie, Old Scuola en de laatste aanwinst van het Hoogkwartier: COCO. De avond wordt omlijst met live muziek en de signature dishes van de smaakmakers. Show up 'n shine!

Zaterdag overdag staat in het teken van het ontdekken van de wijk. Het parkje aan het Achterklooster is het bruisende festivalhart. Hier starten de programma's waarmee bezoekers het Hoogkwartier kunnen ontdekken. Er is de keuze uit uit verschillende (guided) tours of met de Showkwartier proefkaart een eigen route bepalen aan de hand van de festival plattegrond. Zo komen de bezoekers langs de parels van het Hoogkwartier op het gebied van kunst, retail, sport, muziek, architectuur en food.

De eerste eerste editie van het Showkwartier wordt afgesloten met een gezellige blockparty. Ook deze avond wordt gehost door De Gele Kanarie, Old Scuola en COCO met live muziek en food. Houd de facebookpagina in de gaten voor het programma. Komt dat zien!

FACTS: Data en tijden: vrijdag 20 september 16.00u - 23.00u, zaterdag 21 september 12.00u - 22.00u Toegang: gratis Doelgroep: Alle leeftijden, food & drinks, kunst, retail, architectuur, sport&welzijn. Kort: Hoogkwartier Showkwartier etaleert het beste van het Hoogkwartier Volg Hoogkwartier Showkwartier op de volgende kanalen: Facebookpagina Hoogkwartier Eventpagina Hoogkwartier Showkwartier Instagram HoogkwartierHans van der Post
deel deze activiteit

Locatie

Park aan het Achterklooster
Rotterdam
Achterklooster
3011ra


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.