• Alles
 • (2)
  Film
 • (2)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Algemeen
 • (2)
  Sport
 • (10)
  Theater
 • (2)
  Tentoonstelling
 • (5)
  Evenement
 • (33)
  Muziek
 • (3)
  Cursus-Workshop
 • (15)
  Kinderevenement

Flamenco Festival R'dam presents Karisma

zondag 13 juni 14:00 uur

Foto: Emre Namli

Nog voordat de zomer begint programmeert Flamenco Festival Rotterdam een serie Flamenco Festival Rotterdam concertmiddagen. Heerlijke, zomerse zondagmiddagen met heel veel Flamenco. Kleiner, maar intiemer en zwoeler en met absoluut een flamencofestival-feel.

Flamenco Festival Rotterdam kan helaas nog niet doorgaan op de feestelijke manier waarop we dat gewend zijn, maar er is goed nieuws. Ons hart klopt in onze keel van opwinding nu we bekend mogen maken dat er wel degelijk iets mogelijk is. Natuurlijk hebben we pijn in ons flamenco-hart nu we beseffen dat ook dit jaar Flamenco Festival Rotterdam niet kan plaatsvinden op de manier waarop we dat zouden willen: met heel veel mensen flamenco beleven dansend, zingend en applaudisserend in de zon.

We verheugen ons al op dit prachtige alternatief en we kijken ernaar uit om de Spanje en flamencoliefhebbers weer te ontmoeten. Op 13 juni, 11 juli en 11 september staan de zomerse Flamenco Festival Rotterdam zondagmiddagen gepland met bijzonder Rotterdam flamencotalent.

Onze eerste gast in de reeks zondagmiddag flamenco optredens is de groep Karisma met o.a. Anoush Saadat. Anoush startte op zijn achtste met klassiek gitaar en raakte verknocht aan de flamenco vanaf het moment dat hij naar een plaat luisterde van de Canadese flamencogitarist Jesse Cook. Vervolgens ging hij naar Sevilla om aan de Cristina Heeren Foundation te studeren en dompelde zich onder in de flamenco cultuur en wijdde zich geheel aan flamenco om solist en begeleider te worden. Deze zomer studeert hij af bij Codarts. Anoush heeft een brede muzieksmaak en dat hoor en zie je terug in de verschillende bands waarin hij speelt waarbij altijd de focus ligt op het produceren van een uniek geluid en het overbrengen van een positieve energie. Dit komt ook terug bij het lesgeven waar zijn passie ook ligt.

Samen met de andere Rotterdamse getalenteerde Codarts studenten maakt Karisma eigen composities in een cross-over stijl van jazz en Zuid-Amerikaanse muziek met flamenco als basis. Karisma heeft een speciale gast uitgenodigd die zal dansen bij het eerste zondagmiddagconcert.

Anoush Saadat: gitaar, Ildo Nandja: double bass, Loek van den Berg: saxofoon, David Gonzalez: cajón & artista invitado: dans.

Aanvang: Er zijn 2 concerten. Om 14.30 uur & 16.00 uur. Voorprogramma 14.00 uur en 15.30 uur

Kaartverkoop: www.grounds.nu

De volgende editie is gepland op zondag 11 juli met Bastián 'El Holandes' (zang) en de Spaanse gitarist 'Niño Martin'. De serie wordt afgesloten op 11 september door de elegante flamencodanseres Claudia Karapanou begeleid door gitaar en zang.


deel deze activiteit

Locatie

New Grounds
Rotterdam
's Gravendijkwal 58
3014eh


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden