• Alles
 • (2)
  Fiets-Wandeltocht
 • (5)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (3)
  Sport
 • (5)
  Theater
 • (2)
  Inloop-Opendag
 • (25)
  Muziek
 • (4)
  Cursus-Workshop

Meditatieklas | Leren Mediteren

donderdag 3 december 19:00 t/m 21:00 uur

Marion Leeflang

Het pad naar het ontwikkelen van innerlijke vrede is voor alle mensen van belang – ongeacht religieuze, culturele of sociale achtergrond. Daarvoor is deze klas open voor iedereen, voor zowel beginners als gevorderden. Je wordt begeleid en krijgt korte instructies voor de ontwikkeling van een stabiele meditatie-beoefening. Lama Jigmé zal eenmaal per maand persoonlijk lesgeven in de klas en dan is er ook ruimte voor het stellen van je vragen. Het is ook mogelijk deze klas online te volgen!

Door de innerlijke vrede van de geest te ervaren, is het mogelijk een vervuld en gelukkig leven te leiden. De diverse problemen waarmee we worden geconfronteerd, lijken soms eindeloos. Zoals bijvoorbeeld op ons werk, met onze familie of vanwege angsten. Het is echter mogelijk om een innerlijke ruimte te ontdekken waarin deze moeilijkheden hun greep op ons beginnen te verliezen. We kunnen leren om van binnenuit te ontspannen en onze geest te laten rusten.

De onderwerpen die dit jaar verweven worden in deze klas zijn:

Wat is echte meditatie?

Echte meditatie heeft niets te maken met je goed voelen. Gevoelens veranderen continu. In echte meditatie word je gestoord door emoties en/of gevoelens, maar ben je in staat om in een kalme, stabiele en heldere staat van geest te verblijven. Dit is wanneer meditatie helderheid brengt en leidt tot herkenning van je zuivere natuur, welke verborgen is onder een continue stroom van gedachten, gevoelens en emoties. Zoals de zon verborgen is achter de wolken.

Emoties in het dagelijks leven en tijdens de meditatie

Wat te doen met emoties tijdens het mediteren? Of in het dagelijks leven? Wat zijn emoties eigenlijk? Waar komen ze vandaan en waar gaan ze naartoe? In het boeddhisme wordt gesproken over antidotes (tegengiffen). Welke zijn het en hoe pas je ze toe? Lama Jigmé Namgyal zal uitleggen wat emoties zijn en wat niet, en hoe je ermee om kunt gaan in het dagelijks leven én tijdens je meditatie.

Mindfulness

Gewoon bewust zijn van wat je denkt en doet, is niet genoeg, omdat het eenvoudigweg niet helpt om je ervan bewust te zijn dat je boos of bezorgd bent. Echte mindfulness is veel meer dan dat; het is een middel om het negatieve te transformeren naar het positieve.


deel deze activiteit

Locatie

Tibetaans boeddhistisch centrum Phuntsok Chö Ling
Rotterdam
Oostkousdijk 17B
3024cl


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden