• Alles
 • (2)
  Fiets-Wandeltocht
 • (5)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (3)
  Sport
 • (5)
  Theater
 • (2)
  Inloop-Opendag
 • (25)
  Muziek
 • (4)
  Cursus-Workshop

Introductieweekend | Phowa

vrijdag 27 november 19:00 t/m zaterdag 28 november 13:00 uur

Tijdens het Phowa Introductie Weekend geeft Lama Jigmé uitleg over deze bijzonder diepgaande meditatie-methode. Phowa is werkzaam tegen negatieve emoties in het algemeen en angst voor de dood in het bijzonder.

Wegens de coronamaatregelen is er voor slechts 20 mensen ruimte in de tempel. Om die reden en de aard van de teachings krijgen mensen die het onderricht nooit hebben gevolgd voorrang om de teachings in de tempel in Rotterdam te volgen. Studenten die bekend zijn met Phowa kunnen de teachings via live webinar bijwonen.

Phowa is een authentieke, traditionele en buitengewone methode of meditatiebeoefening om iedere negatieve emotie of andere mentale verstoring te transformeren. Het maakt niet uit of je een boeddhist bent of niet, of een religie volgt of niet; de beoefening van Phowa heeft een hele grote kracht en is een methode die je waarneming direct zuivert.

Phowa, oftewel de overdracht van bewustzijn, is een krachtige methode die je in staat stelt om, als je het tijdens je leven goed beoefent, je bewustzijn over te brengen naar een zuivere waarneming op het moment van overlijden. Angst, paniek of andere mentale negativiteit zullen door deze methode worden getransformeerd, hoewel er veel niveaus zijn van overdracht van bewustzijn, afhankelijk van het niveau van de beoefenaar. Door tijdens je leven vertrouwd te raken met deze methode, hoef je niet langer bang te zijn voor het moment van overlijden.

Het is Lama Jigmé’s diepste wens om deze teachings te delen met degenen die ze willen ontvangen, en om mensen te helpen op het belangrijkste en meest kwetsbare moment van hun leven, het moment van sterven. Aan het einde van dit weekend zul je een dieper begrip hebben van de beoefening van Phowa.

Ter aanvulling van het onderricht is er aansluitend op zondag 29 november een gezamenlijke Phowa beoefening.

Het volgen van het introductieweekend geeft je de mogelijkheid om aan de Phowa Studieweek deel te nemen. Deze zal voor het eerst in Nederland i.p.v. Luxemburg plaatsvinden, tussen Kerst en Oud & Nieuw van 27 - 31 december. Meer info op de website.


deel deze activiteit

Locatie

Tibetaans boeddhistisch centrum Phuntsok Chö Ling
Rotterdam
Oostkousdijk 17B
3024cl


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden