Kids

Wo 3 apr t/m zo 12 mei

Bing & Flop

Met alleen al 520 miljoen views op hun Nederlandse YouTube kanaal zijn Bing & Flop een fenomeen onder peuters en kleuters. De komende weken zijn het konijn en het wezentje te gast in Diergaarde Blijdorp. Zo kun je een Bing-route lopen waarbij de jongsten van alles leren over dieren en de natuur, er zijn verhalensessies en er is een meet & greet. Kijk voor meer informatie op www.diergaardeblijdorp.nl. Entree vanaf €22,50.

Expo

Vr 12 apr t/m za 29 jun

Expositie Iwan Smit

Bij winkel/showroom DOEN kun je terecht voor meubilair, design en kunstobjecten maar ook voor interieuradvies. Op 12 april opent hier de expositie van de Rotterdamse kunstenaar Iwan Smit onder de noemer Away from the city, where the horses are. De tentoonstelling bestaat uitsluitend uit nieuwe werken die zijn geïnspireerd op zijn nieuwe woonomgeving, een klein dorpje op een steenworp afstand van Rotterdam. Meer informatie vind je op www.doen.do. Gratis toegankelijk.

Muziek

Za 13 apr

The French Connection

Barokensemble Combattimento speelt op 13 april in de Pelgrimvaderskerk een programma rond François Couperin. Het gezelschap speelt op moderne instrumenten waardoor het zowel de oude muziek van Couperin als daarop geïnspireerde nieuwere composities verbindt in een intiem concert. Kaartjes zijn te koop via www.combattimento.nl. Entree €20.

Festival

Vr 18 t/m zo 20 apr

Motel Mozaïque

MOMO Festival neemt van 18 t/m 20 april Rotterdam weer over met kunst, muziek en performances. Het multidisciplinaire stadsfestival presenteert onder meer CyberFairy777, Radio Sueño, Victory Boogie Woogie, Franky Sticks, Dry Cleaning, Fat Dog, Library Card en Wende. Naast muziek is er een programma waarin artiesten werk maken en delen over spiritualiteit. Ook worden er MOMO Guided tours georganiseerd. Scoor je ticket op www.motelmozaique.nl. Vanaf €48.