Schuilkelder gaat eenmalig open

Rotterdam - Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog en Stichting Liniebreed Ondernemen hebben het initiatief genomen om bij het Weekend van het Verdedigingserfgoed, 20 en 21 april, schuilkelders, luchtwachttorens, forten, bunkers, vestingen, linies en meer verdedigingserfgoed open te stellen voor het publiek. Zo ook de schuilkelder aan de Schiebroekselaan in het Liskwartier. Het thema is 75 jaar NAVO/NATO.  

Op zaterdag 20 april opent Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog, de 50 persoons passanten schuilkelder van 10.00 tot 16.00 uur voor publiek. De schuilkelder is gelegen aan de Schiebroekselaan t.h.v. perceelnummer 88 te Rotterdam. De toegang is gratis. 

Zelf arts zijn in Medical Mysteries

Rotterdam - Corinne Buysse, kinderarts in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis, heeft vorige week uit handen van de oprichter van de Rotterdamse spelontwikkelaar Identity Games Albert Meuter, het eerste exemplaar van Medical Mysteries in ontvangst genomen. In dit coöperatieve medische spel onderzoeken spelers als ‘team van artsen’ een patiënt om deze vervolgens een succesvolle behandeling te kunnen geven.

Ook steunt spelontwikkelaar Identity Games het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis door per verkocht spel een bijdrage aan het ziekenhuis te schenken. Daarom is er vandaag een cheque van maar liefst 15.000 euro overhandigd aan Buysse.

Hoe een wijk steeds meer verandert

Rotterdam - In een winkel aan de Schiedamsedijk opent op vrijdag 5 april een fototentoonstelling over de transformatie die de wijk Cool Zuid al sinds de Tweede Wereldoorlog ondergaat. De tentoonstelling is een initiatief van een groep betrokken bewoners en ondernemers uit de wijk, in samenwerking met galerie en erfgoedlab DIGITUP.

Transformatie Cool Zuid is te vinden aan de Schiedamsedijk 57. De opening vindt plaats op vrijdag 5 april, van 16.00 tot 18.00 uur. De expositie is daarna geopend op elke vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor meer nieuws elke dag op onze website dehavenloods.nl en in onze app!