Rijnhaven moet al dit jaar een echte zwemlocatie zijn

Rotterdam - De gemeente streeft ernaar dat er al dit jaar gezwommen kan worden in de Rijnhaven. Daarmee zou een lang gekoesterde wens van veel Rotterdammers, zwemwater op hete zomerdagen, in vervulling kunnen gaan. ‘Er wordt druk gewerkt om, vooruitlopend op de opening van het strand, zwemmen in de Rijnhaven alvast mogelijk te maken. Het streven is om in 2024 in de Rijnhaven te kunnen zwemmen’, laat het college van burgemeester en wethouders weten. ‘Het uitgangspunt blijft om van de Rijnhaven een permanente zwemwaterlocatie te maken. De metingen van de waterkwaliteit zijn begonnen (waarbij de eerste resultaten positief zijn) en er is contact over de veiligheid van de Rijnhaven.'

De Erasmusbrug gaat 's avonds en
's nachts dicht

Rotterdam - Na Marathon Rotterdam krijgt de pyloon van de Erasmusbrug een nieuw lichtblauw verfje. Daarvoor moet een veiligheidsdek op de brug gebouwd worden. Van 17 april tot en met 8 mei is de Erasmusbrug van 20.00 uur tot 05.00 uur afgesloten voor auto's en fietsers. Overdag is de brug in die weken gewoon toegankelijk. Het openbaar vervoer rijdt volgens de normale dienstregeling.

Een kijkje nemen
bij de opgravingen naast de Markthal

Rotterdam - Iedereen mag dinsdag 16 april tijdens een open dag een kijkje nemen bij de opgravingen naast de Markthal. Daar graven archeologen op de plek waar ooit Rotterdam is ontstaan. Je kunt je tussen 11.00 en 15.30 uur melden bij ingang van het bouwterrein aan de Binnenrotte, elk kwartier nemen archeologen een groep belangstellenden mee voor een rondleiding voor een rondleiding van circa een half uur.

Stuur je foto's in, we worden er blij van!

Rotterdam - Heb je mooie Rotterdamse foto's gemaakt? je kunt mailen naar redactie@dehavenloodsmediacentrum.nl, appen naar 06 233 66 745 of ons taggen op social media. We plaatsen ze graag op dehavenloods.nl want wij worden er blij van en de rest van Rotterdam ook!

Meer nieuws uit Rotterdam vind je elke dag op dehavenloods.nl en in onze app!