Schorre stem, maar wél een recordbedrag ingezameld

Rotterdam - Met het nummer ‘We are Family’ kwam vorige week een eind aan de benefietavond ‘Zing je Schor' voor Familiehuis Daniel den Hoed’, 29 amateurartiesten uit de regio durfden het aan het podium van Kantine Walhalla te betreden. Ze zongen onder begeleiding van het Groot Niet Te Vermijden hun favoriete popsong. En ze haalden samen maar liefst 140.900 euro op voor Familiehuis Daniel den Hoed. En dat was een record.

De vijfde editie van het evenement vond plaats op de dag dat 33 jaar geleden het eerste Familiehuis aan de Groene Hilledijk in Rotterdam-Zuid officieel werd geopend door Prinses Juliana. De eerste lustrumeditie van Zing je Schor werd opgedragen aan Myrthe en Marjolein. Deze twee oudgasten van het Familiehuis zouden eigenlijk zelf deelnemen maar moesten helaas afzeggen na wederom de diagnose leukemie te hebben gekregen. Vanuit het ziekenhuis keken zij via de livestream mee. 

Er was een gastoptreden van Shirma Rouse. Twee van haar nichten uit Sint Eustatius kregen te maken met kanker en kwamen naar Nederland voor behandeling. Hun familie vond een tijdelijk ‘tweede thuis’ in het Familiehuis. Rouse bedankte geëmotioneerd alle deelnemers en publiek voor hun steun aan het Familiehuis.

Zing je Schor is in 2018 geïnitieerd door Harry-Jan Bus (Theater Walhalla) en Michael Arbman. Zij wilden het Familiehuis steunen maar in een andere vorm dan met een gala-avond. Het concept van Zing je Schor was direct een ongekend succes en vele bekende en minder bekende Rotterdammers bleken de afgelopen jaren bereid voor dit goede doel hun favoriete lied te zingen in Kantine Walhalla. Het event is niet meer weg te denken en heeft inmiddels een vaste plek in de agenda van het theater gekregen.