Marathon Rotterdam. Foto: Luka de Kruijf/Marathon Rotterdam
Marathon Rotterdam. Foto: Luka de Kruijf/Marathon Rotterdam

Het mooiste weekend van het jaar (met een zwart randje)

Algemeen

Rotterdam - Fred wandelt dolenthousiast de The Marathon Rotterdam Walk, de zevenjarige Bram doet het parcours deels lopend en deels met de rolstoel en Abdi wil sneller dan ooit door Rotterdam vliegen. Verder denken heel veel deelnemers tijdens de 43ste NN Marathon Rotterdam aan Kelvin, die eigenlijk topfavoriet had moeten zijn.

Kelvin

Kelvin Kiptum stierf in februari bij een verkeersongeluk in Kenia. Hij had in Rotterdam moeten starten met nummer 1. Dat nummer draagt nu niemand. Als eerbetoon. Bij de start wordt Kiptum herdacht met een minuut stilte. En alle 17.000 deelnemers ontvangen een rouwlintje dat op het loopshirt kan worden bevestigd. 

Bram

Bram doet mee met de Your Marathon Challenge, samen met 49 andere jonge patiënten van Rijndam Revalidatie. Het zevenjarige jongetje heeft cerebrale parese en gaat samen met zijn vader de uitdaging aan. Hij zal de afstand deels in zijn rolstoel en deels lopend afleggen. “Ik kan niet wachten totdat iedereen juicht als ik de finish haal!”

Abdi

Abdi Nageeye zal tijdens het lopen natuurlijk veel aan Kelvin Kiptum denken. Nageeye wil bovendien een nieuwe Nederlandse titel extra glans geven met een verbetering van zijn nationale record. De in Somalië geboren Nederlandse atleet stelde die toptijd twee jaar geleden als winnaar van de NN Marathon Rotterdam op 2.04.56. Nageeye is ook een van de kanshebbers op de zege van de 43ste NN Marathon Rotterdam.

Fred

Fred Marree wandelt door de stad tijdens The Marathon Rotterdam Walk. ‘Vorig jaar was de slogan ‘Wandel tegen Kanker’, dit jaar loop ik voor het Familiehuis Daniel den Hoed. Dat is het logeerhuis voor kankerpatiënten die behandeld worden in het Erasmus MC en hun familie. Het Familiehuis ontvangt geen subsidies van de overheid, maar is volledig afhankelijk van donaties van particulieren en bedrijven én de geweldige inzet van 100 vrijwilligers.”

Anne

Anne Luijten won vorig jaar bij de NN Marathon Rotterdam het NK-goud met een pr van 2.30.59. Zij wil dit jaar haar prestatie herhalen. Ze krijgt op 14 april concurrentie van onder anderen Jill Holterman, Bregje Smits, Maaike van Gelder en Eva van Zoonen.

De Havenloods

Uiteraard kun je het hele weekend van alles over de de 43ste NN Marathon Rotterdam vinden op de website van De Havenloods, in onze app en op social media als Facebook, X (Twitter) en Instagram. We volgen zowel de toppers als de duizenden liefhebbers en de sfeer langs de route. Heb je leuke foto’s? Mail ze dan naar redactie@dehavenloodmediacentrum.nl, app naar 06 233 66 745 of tag ons op social media!

Zie ook dehavenloods.nl.