Logo dehavenloods.nl


(foto: Joni Israeli)
(foto: Joni Israeli)

Rotterdam Unlimited: Eén groot straatfeest!

  Cultuur

Nog een paar weekjes en dan brengt Rotterdam Unlimited de binnenstad weer in exotische sferen. Met het Zomercarnaval uiteraard, maar de grote optredens op de Coolsingel bij het Hofplein zijn inmiddels ook niet meer weg te denken.

Rotterdam - Latin-ster Joey Montana uit Panama en Ronnie Flex sluiten daar op 29 juli Rotterdam Unlimited (25 t/m 29 juli) af. Maar er is nog veel meer spektakel uiteraard, zoals de Battle Of Drums: drie brassbands die door de straten van Rotterdam Centrum richting Hofplein trekken en onderweg een opzwepende show voor 50.000 man neerzetten. Daarnaast treden ook Skip & Die, Afriquoi, Monta & Mothers Groovebox, Drummakid, New Sensa, Los Callejeros, het Rotterdams Turks Klassieke Muziek Koor en Junglebae op in hartje Rotterdam.
Het uitgangspunt van het programma is kruisbestuiving, zegt Claudia Raven van het organiserende Ducos. "We zijn een metropool dus laten we al die culturen dan ook bij elkaar zetten. Daar zit vernieuwing in en dat willen we met Rotterdam Unlimited laten zien", aldus Raven. "Wat programma betreft hebben we ons laten inspireren door wat er momenteel in Londen gebeurt. Daar zie je alle stijlen door elkaar lopen. Upbeat, wereldmuziek, rap, met één overeenkomst: het is vrolijk en toegankelijk! Dat vind ik interessant: verschillende muziekstijlen die samenkomen en tot iets nieuws komen."
RU besteedt ook aandacht aan de LHBT-gemeenschap (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders). Raven: "Rotterdam Unlimited gaat over diversiteit in de breedste zin van het woord; culturele diversiteit, maar zeker ook seksuele diversiteit. Daarom vinden wij het belangrijk dat er binnen het programma aandacht is voor de LHBT-scene. Dat doen we samen met Hangout 010 (verzamelplek voor LHBT-jongeren, red.) met o.a. optredens op het Schouwburgplein, een debat over cultuur en gender op 27 juli en een Vogue Fest op 28 juli, beiden in de Schouwburg! De week erna is het Gay Pride in Amsterdam, dus Rotterdam plakt er vast een feest aan vooraf."

www.rotterdamunlimited.nl

Reageer als eerste