Het monument staat op het plein aan de Kasteelweg voor de Adriaen Janszkerk.
Het monument staat op het plein aan de Kasteelweg voor de Adriaen Janszkerk.

Herdenking op 4 mei bij de Adriaen Janszkerk in Oud-IJsselmonde

Algemeen 591 keer gelezen

Rotterdam - Op vele locaties in Rotterdam vinden op 4 mei herdenkingsbijeenkomsten plaats, zo ook in IJsselmonde bij het herdenkingsmonument dat is is opgericht ter nagedachtenis aan alle IJsselmondenaren die in de Tweede Wereldoorlog of tijdens de strijd in het voormalig Nederlands-Indië door oorlogshandelingen zijn omgekomen en in het bijzonder aan drie medeburgers die zijn omgekomen in het voormalig Nederlands-Indië.

Het monument staat op het plein aan de Kasteelweg voor de Adriaen Janszkerk. De plechtigheid begint om 19.30 uur met muziekcomposities van de De Harmonie Slikkerveer. Om 19.50 uur volgt het luiden van de kerkklok en om 19.59 uur Signaal Taptoe m.m.v. het Korps Mariniers Van Ghentkazerne.

Om 20.00 uur Twee minuten stilte. Om 20.02 uur Wilhelmus, coupletten 1 en 6. Aansluitend een toespraak namens Stichting Comité 4 en 5 mei IJsselmonde door mevrouw Y. Hitzert, voorzitter.

Vervolgens gedichten door jongeren uit IJsselmonde, geschreven en voorgedragen door leerlingen van de Mr. Baarsschool uit IJsselmonde. Daarna kranslegging door diverse maatschappelijke organisaties uit IJsselmonde en aansluitend het defilé m.m.v. scoutinggroep Charlois en 7th Street Pop en Rock koor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant