Amber Schisler zal als 'verlengstuk' van de coaches op het veld gaan optreden. Foto: wellingtonsoftball.org.nz
Amber Schisler zal als 'verlengstuk' van de coaches op het veld gaan optreden. Foto: wellingtonsoftball.org.nz

Extra versterking voor softbalsters Neptunus met komst Amber

Algemeen 651 keer gelezen

Rotterdam - Nu een kleine 50% van de rotatie van landskampioen Neptunus niet kan worden ingezet en er daardoor kwetsbaarheid dreigt, komt er extra versterking. Binnen enkele dagen landt Amber Schisler in Nederland om zich vervolgens bij de selectie te voegen. Zij brengt bakken aan (internationale) ervaring mee.

Nadat ze in 2017 afstudeerde aan Campbell University speelde zij in Oostenrijk, Italië en Tsjechië - onder andere in een aantal Europa Cup toernooien. Bij Campbell University nam Amber afscheid met de ‘Big South Conference Player of the Year’ award.

In de twee jaar bij Campbell sloeg zij een gemiddelde van maar liefst .401 bij elkaar – 33 homeruns en 96 rbi. Als pitcher gooide zij 159 innings: 13 overwinningen, 10 nederlagen en 3 saves. (5.32 ERA).

Amber komt oorspronkelijk uit het zonnige San Diego. Op het veld valt zij op door haar grote en atletische bouw. Met haar 184 cm is zij een indrukwekkende verschijning.

Behalve op het veld doet zij ook heel veel voor de sport naast het veld. Zo heeft zij bijvoorbeeld al veel ervaring opgedaan als hoofdcoach en pitchertrainer in Oostenrijk. Nu is zij werkzaam als Development Manager voor de Wellington Softball Association. In die hoedanigheid zet zij zich in om de sport te ontwikkelen door bijvoorbeeld clinics te verzorgen voor de jeugd. Ook valt het werven van nieuwe jeugdleden binnen haar takenpakket.

(Door Herman Hiemstra)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant